VersKép Challenge – Van hozzá képed?


Miss Úszósapka (15éves) - 4 hónapja

A VerShaker pályázatot hirdet együttműködésben a kidsnews.hu online magazinnal, a Jelenkor Kiadóval, a Pagony Kiadó/Tilos az Á Könyvek-kel, a POKET zsebkönyvekkel, és a Scolar Kiadóval.

A VersKép pályázat célja, hogy versek ihlette festmények, rajzok, digitális műalkotások szülessenek bárki keze alól, felhívja a figyelmet a művészetek közötti szoros kapcsolatra és átjárhatóságra. 

A VerShaker egy kulturális kezdeményezés, ahol teret kap a versek fontos oldala, a személyesség és az élő művészet kifejezésére. 

A VersKép Challeng et YouTube-on és további social média felületeken lehet majd követni, a csatornán Zoltán Áron (a vele készült interjú esetleg ide csatolva) a Vígszínház Junior Prima-díjas színésze beszélget majd ismert magyar művészekkel költészetről és versekről.

A pályázatokat június 7 éjfélig várják három kategóriában: 15-18 év közötti középiskolásoktól; 18 év feletti műkedvelőktől; 18 év feletti hivatásszerűen alkotóktól vagy valamilyen művészeti képzés résztvevőitől. 

A műveket Csernovszky Júlia (grafikusművész), Grecsó Krisztián (József Attila-díjas költő, író, dalszerző) és Szurcsik József (Munkácsy díjas képzőművész) fogják elbírálni, továbbá a közönségkedvenc alkotás is jutalomban részesül könyvcsomag formájában a Jelenkor Kiadó, a Pagony Kiadó/Tilos az Á Könyvek, a POKET zsebkönyvek, és a Scolar Kiadó jóvoltából. 

További részletes információk a pályázatról


Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved