Virtuális telephely-látogatással várja az érdeklődőket a BKV a Szépilona Kocsiszínbe


kidsnews (127éves) - 4 hónapja

A BKV a szombati eseményen számos kulisszatitkokba nyújt betekintést, így az esemény végén a látogatók úgy állhatnak fel a képernyő elől, hogy már ismerik a kocsiszín történelmét, megtekintették azokat az aknákkal ellátott vágányokat, ahol a villamosok karbantartása zajlik, megismerkedtek a javítási munkálatokkal és az egyes munkafolyamatokkal, valamint bepillantást nyertek a villamosmosó és az ott alkalmazott környezetkímélő technológia alkalmazásába.

A Szépilona Kocsiszín 1870-ben épült, ezzel a legidősebb a máig használt budapesti kocsiszín a fővárosban. Elsősorban CKD-BKV Tatra T5C5K típusú villamosok tárolására használják, amelyek az 56-os, 56A, 59-es, 59A, 59B, és 61-es vonalakat szolgálják ki.

Villamosfordításra a telephely előtti deltavágány ad lehetőséget. Ott állomásozik egy Roessemann és Kühnemann-BSzKRt 70-es típusjelzésű hóseprő mozdony is.

Az eseményen készült videót a vállalat hivatalos YouTube-csatornáján szombaton teszik nyilvánossá, a programot figyelemmel lehet követni a BKV Facebook oldalán is


Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved