Visszavonult a spanyol focilegenda


Naan (16éves) - 4 hónapja

39 éves korában befejezi profi labdarúgó pályafutását Aritz Aduriz, az Athletic Bilbao és a spanyol válogatott játékosa.

Aduriz 19 évesen került a Bilbao utánpótlás csapatába, majd 2002. szeptember 14-én mutatkozott be a La Ligában az FC Barcelona ellen. Pályafutása nagy részét Baszkföldön játszotta, éppen ezért nem meglepő, hogy klublegendának tartják az észak-spanyolországi csapatnál, de megfordult Valenciában és az RCD Mallorcában is.

A piros-fehérek színeiben csaknem 100 gólt szerzett tétmérkőzésen, élete meccsét pedig a Genk elleni 2016-os Európa-liga összecsapáson játszotta, ahol a kupasorozat történetében először 5 gólt szerzett egy meccsen.

A válogatottba viszonylag későn, 29 évesen kapott először meghívót, első mérkőzése pedig egy Litvánia elleni EB selejtező volt 2010-ben. Tagja volt a 2016-os Európa-bajnokságon nyolcaddöntőig jutó, de utána az olaszok által kiejtett nemzeti csapatnak is. 10-szer szerepelt a FIFA által hivatalosan nem elismert baszkföldi válogatottnak is, melynek képviseletében 11 gólt jegyzett.

Utolsó meccsét a koronavírus miatti lefújás előtt, március 8-án játszotta a spanyol élvonalban, akkor csapata 4-1-re győzte le a Valladolidot. A játékos visszatérő csípőfájdalmai miatt akasztotta végleg szögre a stoplist.  

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved