A Magyar Kupadöntő, amiről a BBC is beszámolt


Naan (16éves) - 6 hónapja

A koronavírus járvány terjedésének lelassulása miatt a magyar kormány enyhítéseket vezetett be a korlátozásokban, melynek köszönhetően szurkolók előtt lehetett megrendezni június 3-án a Magyar Kupa 2019-2020-as kiírásának döntőjét. Az elődöntőben az MTK-t legyőző Budapest Honvéd és a MOL Fehérvár csapatát kiejtő Mezőkövesd a fővárosi Puskás Arénában küzdöttek meg a kupáért.

Kissé rizikós döntést hozott a Magyar Labdarúgó Szövetség, mikor engedélyezte a szurkolók belépését a kupadöntőre, ennek ellenére rengetegen (köztük én is) döntöttek úgy, hogy élőben tekintik meg az összecsapást.

Személy szerint sokkal drasztikusabb intézkedésekre számítottam a stadionban, legnagyobb meglepetésemre nem mértek lázat a beléptető kapuknál, nem volt kötelező a maszk viselése, de még az előírt 4 székes távolságtartást sem tartatták be a szurkolókkal.

Mind a borsodiak kapuja mögött, mind a Kispesti ultrák szektorában összezsúfolódtak a vírushelyzettől nem tartó ultrák, melyre az egyik legismertebb brit újság, a BBC is felkapta a fejét. Az angol nyelvű online sportlap „Koronavírus: A szurkolók semmibe vették a távolságtartási szabályokat a Magyar Kupa döntőjén” címmel közölt írást a felelőtlen nézőkről.

Budapest, 2020. június 3. A Budapest Honvéd játékosai ünnepelnek, miután 2-1-re gyõztek a Mezõkövesd Zsóry FC ellen a labdarúgó Magyar Kupa döntõjében a Puskás Arénában 2020. június 3-án. A kispesti csapat nyolcadszor nyerte meg a kupát. MTI/Szigetváry Zsolt

Ha az aréna többi szektorát figyeljük, akkor a legtöbben tiszteletben tartották a szabályokat és megfelelő távolságban egymástól szurkoltak a fináléban, amely a budapestiek győzelmével zárult. A vezetést a Honvéd szerezte meg a 33. percben, egy szöglet után Kamber lövése a kövesdi Neszterovon változtatott irányt, így a kék-sárgák kapusa tehetetlen volt. Nem sokkal később egyenlítettek a borsodiak Pekár szabadrúgásával, a labda a kispesti kapusról pattant a kapuba. Az 1-1-es félidő után a második játékrészben ismét Kamber segítette csapatát gólhoz, az előnyt pedig a mérkőzés végéig meg tudták tartani a fővárosiak.

Pisont István csapata így 8. kupagyőzelmét szerezte története során, míg a bajnokságban 3. helyen álló Mezőkövesd jövőre újra nekifuthat első kupadiadaluk megszerzésének.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

képek: MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved