Bejelentette visszavonulását Szabó Gabriella


Naan (16éves) - 5 hónapja

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és klubja, az Újpesti TE által közösen tartott sajtótájékoztatóján jelentette be Szabó Gabriella, 3-szoros olimpiai bajnok kajakos, hogy befejezi pályafutását.

A 9-szeres világ- és Európa-bajnok sportoló döntését azzal indokolta, hogy hullámzó teljesítménye és lelki állapota miatt nem tudná végigcsinálni a koronavírus járvány által 2021-re halasztott olimpiára való felkészülést. Továbbá Kozák Danutával szemben nem érezné igazságosnak, ha a kettes kajakban nem tudna száz százalékot nyújtani. Elmondása szerint egy hosszú folyamat alatt érett meg benne a döntés, de ez idő alatt is ugyanolyan erőbedobással készült az edzéseken.

A jövőt illetően nem mondott semmi konkrétat a 33 éves atléta, noha megjegyezte, hogy a jövőben is szívesen tevékenykedne a sportágon belül és reméli, hogy ezek után is hasznos tagja lesz a kajak-kenu családnak. A MOB Sportolói Bizottságának tagja beszélt arról is, hogy a sokéves edzés és versenyzés ellenére továbbra is nagyon szeret kajakozni és a mai napig szívesen látja el tanácsokkal társait.

A sajtótájékoztatón szót kapott az Újpest sportolójának vezetőedzője, Storcz Botond, szintén 3-szoros olimpiai bajnok is, aki megköszönte, hogy részese lehetett Szabó eredményeinek és kiemelte, hogy véleménye szerint az egész sportág gazdagabb lett teljesítményétől. Az olimpiai címekre visszaemlékezve elmondta, hogy nagyon bízott a lányokban, hiszen könnyű volt velük dolgozni, valamint meg volt bennük a kellő pimaszság, majd viccesen megjegyezte, hogy nem szívesen lett volna az ellenfelük az ötkarikás játékok döntőjében.

Szabó Gabriella első olimpiai aranyérmét 2012-ben szerezte Londonban, a kajak négyesben a társai Kozák Danuta, Kovács Katalin és Fazekas-Zur Krisztina voltak. A 2016-os ötkarikás játékokról 2 első hellyel tért haza, Kozák Danuta mellett kajak kettesben, és a Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina, Szabó Gabriella összeállítású hajó vezérevezőseként értek elsőként célba.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved