Egész nyáron ingyen tanulhatnak élményszerű matematikát a diákok.


kidsnews (127éves) - 1 éve

A koronavírus-járvány kezdetén az egész ország átállt a digitális oktatásra, és a krízishelyzetre tekintettel számos online oktatási platform tette ingyenessé vagy részben ingyenessé szolgáltatásait. A mateking.hu március 15-én este az elsők között reagált a rendkívüli helyzetre és regisztráció nélkül ingyenesen elérhetővé tették a teljes középiskolai matematikai tananyagukat, valamint az érettségire felkészítő felületüket is.

A mateking.hu működtetőinek az volt a célja, hogy segítsenek több ezer tanárnak és diáknak, akik érzékelhetően örültek a rendkívüli segítségnyújtásnak és éltek is a lehetőséggel. A honlap sorra döntötte meg a látogatottsági rekordokat, több százezer új vendég érkezett az oldalra, miközben megtapasztalhatták, milyen a matekinges tanulási élmény. A számok tükrében ez azt jelenti, hogy

három hónap alatt több mint egymillió diák látogatott el a webhelyre, és 60-80 ezer középiskolás heti rendszerességgel használta a felületet a tanuláshoz.

Egész nyáron ingyen matekozhatnak a diákok

A digitális oktatás miatt sokan vannak akik itt-ott elveszítették a fonalat, lemaradtak egy-egy témakörben, nekik különösen fontos, hogy időben pótolják a hiányosságokat és átnézzék a homályos részeket. Éppen ezért a mateking.hu úgy döntött, hogy egy kicsit más formában ugyan, de egész nyáron, sőt, szeptembertől is ingyenesen biztosítja a hozzáférést a tananyagokhoz.

Aki ősztől is ingyenesen szeretné használni a középiskolai matek tantárgyat, csupán néhány kattintással regisztrálnia kell az oldalra. Fontos információ viszont, hogy ezt csak június 30-ig lehet megtenni.

“Élményszerű matematikának is szoktam hívni amit csinálunk, mivel a tananyagok olyan stílusban magyarázzák el a nehéz matematikai összefüggéseket amitől azok inkább szórakoztatóak, mint nehezek. Emellett nagyon tömör és vizuális. A legtöbb dolgot színekkel, rajzokkal magyarázunk el szöveg nélkül. Ezáltal sokkal jobban megmarad és sokkal gyorsabban érthető lesz, emellett sokkal logikusabbak és látványosabbak a magyarázatok” – tette hozzá Mosóczi András, aki nem csak online, hanem szemtől szemben is tanít matematikát egyetemi óraadóként.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

mateking.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved