Elindult a Re-Open EU


kidsnews (127éves) - 11 hónapja

A platform valós idejű tájékoztatást nyújt a határok helyzetéről, valamint a tagállamokban elérhető közlekedési és idegenforgalmi szolgáltatásokról. A „Re-open EU” honlapon az EU 24 hivatalos nyelvén egy helyen megtalálhatók a tagállamoktól származó gyakorlati információk. Az érvényben lévő utazási korlátozásokról, közegészségügyi és biztonsági intézkedésekről (például a fizikai távolságtartásra és a maszkviselésre vonatkozó előírásokról).  A felhasználók interaktív térkép segítségével böngészhetik az egyes uniós tagállamokra vonatkozó országspecifikus információkat, aktuális híreket és tanácsokat.

Az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja által kifejlesztett platform valós idejű adatokkal szolgál mintegy 30 közlekedési, közegészségügyi és idegenforgalmi mutatóra vonatkozóan a tagállamoktól származó információk alapján, melyeket az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ adatai egészítenek ki.

Segítségével az európai polgárok felelősségteljes és megalapozott döntéseket hozhatnak nyaralásuk és utazásaik tervezésekor, figyelembe véve a koronavírus-járványból fakadó kockázatokat.


Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Európai Bizottság

2017 Kidsnews | All rights reserved