Film-távparti


Tomi (14éves) - 1 éve

A jelenlegi helyzetben szabadidőnkben valószínűleg mindannyian rengeteg sorozatot és filmet nézünk, azonban be kell vallani, hogy nem olyan nagy buli, mint amikor összegyűl a rokonság, vagy csak simán beülünk a moziba a barátokkal és megnézünk egy sorozatot vagy filmet. Ez a probléma sokaknál fennáll, mai cikkünkben pedig három megoldást fogunk bemutatni arra, hogyan tudjunk újra filmezni a barátokkal – vagy rokonokkal.

Elsőként a Netflix Party-t említeném, ami egy Chrome-ban használható bővítmény, mellyel egyszerre nézhetjük távoli barátainkkal, családtagjainkkal ugyanazt a filmet, egy időben. Közben pedig chatelhetünk a chatroomon keresztül. Beüzemelése egyszerű. Le kell tölteni az addon-t, majd le kell jászanunk valamilyen sorozatot, filmet a Netflixen. Az url-mező mellett megjelenik a kis „NP” ikon, erre rá kell nyomni, kimásolni a linket, átküldeni a barátoknak, és indulhat a parti!

Egyetlen kritérium, hogy minden résztvevő rendelkezzen érvényes Netflix-előfizetéssel és legyen bejelentkezve.

A Netflix Party csak a chatelést támogatja, de a Scener ezt is túlszárnyalja: itt videochatelni is lehet a sorozat/film(maraton) közben, így nem kell folyton a képernyőt bámulni. A telepítés menete viszont picit különbözik a Netflix Party-tól. Itt le kell tölteni a plugint, majd létrehozni egy „Movie Theatre”-t, avagy szobát/partit, ha magyarra szeretnénk fordítani. Az URL-mező melletti ikonra kattintva a Scener belép a Netflix főképernyőjére, míg egy másik ablakban (video)chatelni tudunk. Nyitunk egy Theatre-t, kimásoljuk a linket, vagy lediktáljuk a kódot, és a filmpartnereink pedig csatlakozni tudnak velük a room-ba. Szintén fontos, hogy minden résztvevő legyen bejelentkezve a Netflixbe.

Szintén használható app a Rave, mely akkor lehet jó választás, ha a résztvevők mobilon szeretnék streamelni a tartalmakat. Itt nincs videochat, azonban a sima üzenetváltás mellett küldhetünk hangüzeneteket is. Az installálás itt sem ördöngősség, csak egy alkalmazást kell letöltenünk egy Android vagy iOS rendszerű készülékre.

A https://rave.io/ oldalon megtalálhatjátok az ehhez szükséges linkeket. A Rave további előnyeihez tartozik, hogy nem csak Netflixről streamelhetünk, hanem YouTube-ról, Vimeo-ról, Google Drive-ról, de még a saját készülékünkről is nézhetünk bármilyen videót és még így is csak párat említettem. Azonban így is kihangsúlyoznám, hogy ez egy végső megoldás, abban az esetben, ha nem mindenkinek van lehetősége laptopról nézni.

Én pedig remélem, segítettem, ha tetszett a cikk, kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved