Június 10. – The Boat Race, a hagyományos Oxford-Cambridge összecsapás


kidsnews (127éves) - 6 hónapja

Az evezés szinte egyidős az emberiséggel, és nincs még egy olyan ismert evezős verseny, mint a két világhíres egyetem folyami párviadala, az Oxford–Cambridge Boat Race. A valamelyik nagy brit televíziós csatorna által minden évben közvetített verseny távja 6,8 kilométer hosszú, amelyet már az első alkalommal is több, mint húszezren követtek figyelemmel a helyszínről, míg a verseny ideje alatt a két egyetem kampusza állítólag kongott az ürességtől.

2015 oxfordi csapat

A hagyomány Charles Merivale cambridge-i diáknak és gyermekkori cimborájának, az Oxfordban tanuló Charles Worsworth-nak köszönhető, akik kitalálták, hogy a két patinás intézmény sportteljesítményét így mérjék össze, a szokott krikett összecsapásokon felül.

2015 cambridgei csapat

Cambridge- i egyetem az 1829-es húsvéti ünnepekre hívta ki az oxfordi nyolcas evezős csapatot. Az összecsapást a tervek szerint Londonban, vagy annak elérhető távolságában kellett megrendezni. Azonban az Oxfordi diákok csak húsvét után fogadták el a kihívást, a párbajrare így csak június 10-én, a cambridge-iek javaslatára Henley-on-Thames városában került sor.

1856 óta minden évben megrendezésre kerül a nagy megmérettetés, amelyet a hagyományok szerint mindig az előző évi vesztes csapat kezdeményez.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.

Forrás:

theboatrace.org

2017 Kidsnews | All rights reserved