Képregénykiadók, és alkotók lepik el a Budaörsi Virágpiacot


Kovács Barna (18éves) - 5 hónapja

Június 27-én, szombaton tartják meg a nyár, és egyben a 2020-as év első nagyobb képregényes rendezvényét, a Budai Képregénypiacot. Az eseményen azon kívül, hogy megvásárolhatók a legújabb képregények, számos alkotóval is lehetőség lesz találkozni. A vásárnak a Budaörsi Virágpiac ad majd otthont.

A laikusok, hajlamosak furcsán nézni a képregényrajongókra, és gyakran gyerekeknek szóló könyvként gondolni a képregényekre, pedig ezek teljes értékű, felnőttek számára is szórakoztató alkotások. „Általában képeskönyvek segítségével tanulunk meg olvasni. A képregényeket azonban a képeskönyvektől eltérően kell kezelnünk, mivel esetükben a kép nemcsak illusztrálhatja a szöveget, hanem egyebek közt hozzáadhat a jelentéséhez, szerves egységet képezhet vele.” fogalmaz Dunai Tamás, a mediakutato.hu-n megjelent tanulmányában.

Hazánkban – más országokkal ellentétben – nem vált túl népszerűvé a képregény, ez azonban nem azt jelenti, hogy értéktelenek ezek az alkotások. Magyarországon néhány százan lehetnek a legelkötelezettebb rajongók, de rajtuk kívül több ezren sorolhatók a képregénykedvelők közé.

A most hétvégi vásáron 44 árus, másfél tucat kiadó, és számos alkotó lesz majd jelen. Biztosan a helyszínen lesz a kiadók közül az Anagram Comics, a Ciceró Könyvstúdió, a Comicsmania, a Frike Comics, a Fumax a Goobo, az Infinity, a Képes Kiadó, a Nero Blanco Comix, a Kingpin, a Panel Kalandor, a Pesti Könyv, a Red Line Cinema, a Szépirodalmi Figyelő, a Vitanum, a Windom, és a 5pandels kiadó, az alkotók közül pedig Halmi Zsolt, Madarász Gergely, Német Levi, és Pilcz Roland.

A helyszínen számos kiadvány elsőként lesz megvásárolható hazánkban, többek között itt lesz először kapható magyarul Jeff Smith Képregénye, a Bone (magyarul Konc), mely 11 Harvey-díjat, valamint 10 Eisner-díjat zsebelt be, többek között a Legjobb író-rajzoló, és a Legjobb humoros kiadvány díját. Az esemény díjmentesen látogatható. További információkat az esemény facebook oldalán, valamint a cornandsoda.com-on találhatnak az érdeklődők.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

https://www.facebook.com/events/839634459879665/

mediakutato.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved