Nagykörút lett Budapest leggyakrabban használt bringás útvonala


kidsnews (127éves) - 4 hónapja

A Budapesti Nagykörút kerékpársávjának forgalma mindössze néhány nap alatt elérte a több mint egy évtizede meglévő Múzeum körúti biciklisáv forgalmát.- adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ közleményében.

A friss adatok szerint naponta 2500-3000-en bicikliznek az új sávokban, ezzel a Nagykörút Budapest egyik legforgalmasabb kerékpáros útvonalává vált. A közlemény szerint a Nagykörúthoz hasonlóan a Bartók Béla út is erős kerékpáros forgalmat bonyolít és a mérések alkalmával ez az útvonal is rendszeresen meghaladta a kiskörúti kerékpársávon mért számokat.

Budapest, 2020. május 23. Biciklisek a fõvárosi Nagykörúton kialakított ideiglenes kerékpársávon 2020. május 23-án. MTI/Mónus Márton

Az elmúlt hetekben voltak olyan napok, amikor a Bartók Béla úton közlekedő járművek közül minden negyedik kerékpár volt. A fejlesztésekkel megvalósuló mintegy 20 kilométernyi új kerékpársáv nem csak a hossza miatt kiemelten fontos a kétkeréken közlekedők számára. Az új sávok jellemzően a leginkább hiányzó szakaszokat pótolják, így a korábban széttöredezett budapesti kerékpárforgalmi főhálózat összefüggőbbé, gyorsan és kényelmesen használhatóvá vált.

Arról, hogy az új kerékpársávok közül melyik lesz ideiglenes, és melyik marad meg végleg, várhatóan a nyár végén, csaknem félévnyi tapasztalat alapján születik majd döntés – tartalmazza a közlemény.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved