Rendhagyó díjazás az idei Nagy-Szín-Pad!-on


Kovács Barna (19éves) - 9 hónapja

Bár a járványhelyzetnek köszönhetően a 2020-as versenyt nem tudták megtartani, idén sem marad díjazottak nélkül a 2014-óta megrendezésre kerülő Nagy-Szín-Pad. A többesszám nem elírás, bár általában egy győztese van a megmérettetésnek, idén 4-en mondhatják magukat nyertesnek.

Fotó: Nagy-Szín-Pad!

Az év kimagasló zenei produkcióit díjazó verseny legalább annyira fontos a résztvevőknek, mint amekkora élmény lehet a nézőknek, hallgatóknak.  Nem elég, hogy 2014-óta minden évben az Akvárium Klub színpadán, és a Petőfi TV műsorában versengenek az adott év kimagasló produkciói, minden résztvevő meghívást kap a Telekom VOLT Fesztiválra, a Szigetre, a Campusra és a STRAND Fesztiválra. A győztes e fesztiválok nagyszínpadain mutatkozhat be. A korábbi versenyzők között van például ByeAlex, a Margaret Island, vagy a Bagossy Brothers Company.

Fotó: Nagy-Szín-Pad!

A szervezők idén kissé változtattak a szabályokon. A Nagy-Szín-Pad! korábbi résztvevőit kérték meg, hogy jelöljék meg, kik legyenek a 2020-as verseny döntősei. Az idei mezőny már januárban összeállt: az Analog Balaton, az Aurevoir, a Carson Coma és Ohnody készült arra, hogy még nagyobb színpadok közönségét is meghódítsa a fesztiválokon. A koronavírus járvány azonban közbeszólt, így az izgalmas koncertek az Akvárium színpadán elmaradnak, és a négy döntőst tették meg a verseny győztesévé.

“2014 óta minden évben, májusban tartottuk a Nagy-Szín-Pad!

verseny fordulóit, ez idén elmarad, de az eredményhirdetés nem! 2020-ban négy nyertest hirdetünk. A jelöltek karrierjében a Nagy-Szín-Pad! egy jelentős mérföldkőnek, fontos ugródeszkának számít, ettől idén sem akartuk megfosztani őket, ezért döntöttünk úgy, hogy most nem hirdetünk fődíjast, azonban a versenyzőknek így is jár az elismerés.” – mondta el Lobenwein Norbert, a VOLT produkció vezetője.

Fotó: Nagy-Szín-Pad!

Mind a négy győztesnek járnak a koncert meghívások, vagyis még idén színpadra lépnek a STRAND Fesztiválon és a MOL Nagyon Balaton eseményein. Az elmaradt fesztiválok – a Campus, a Sziget és a Telekom VOLT Fesztivál – szervezői pedig azt ígérik, hogy a 2021-es szezonban pótolhatják ezeket a koncerteket. Az idei verseny különlegessége még, hogy a koncerteken kívül extra különdíjban is részesülnek a versenyzők. Az ország egyik koncert – és zenei portréfotósa, Sinco készít róluk professzionális, művészi portré sorozatot, amelyet karrierjük következő időszakában szabadon felhasználhatnak.


Fotó: Nagy-Szín-Pad!

A sajtómegjelenések sem maradnak el, a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV úgy döntött, hogy idén is teret ad a négy jelöltnek ( akik idén egyben a győztesek is). Négy napon át lesznek hallhatóak a zenekarok Boros Csaba műsorában a Petőfi Rádióban, és láthatóak az M2 Petői TV-n az Én Vagyok Itt című műsorban. A Nagy-Szín-Pad! csapata is segíteni fogja az idei győztesek bemutatkozását, ugyanis elindul június 2-án 18:00-kor a versenyzőket bemutató podcast sorozat.  A riportokban nem csak az előadók lesznek láthatóak, korábbi versenyzők is megszólalnak majd.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved