Sorban nyitnak itthon a mozik


Kovács Barna (18éves) - 7 hónapja

A koronavírus előtti időkben bizony furcsán néztem volna arra, aki azt mondja nekem, hogy néhány hónap múlva legfeljebb a szobámban tudok filmeket nézni. A járvány aztán hamar bebizonyította, hogy semmilyen szórakozási forma nem magától értetődő, és a mozizástól is el kellett köszönnünk egy időre. Ennek azonban nagyon úgy néz ki hogy vége, ugyanis sorra nyitnak ki újra Magyarország mozijai.

Nemrég jelentette be a Cinema City mozihálózat, hogy július 2-tól újra megkezdik a filmek vetítését. Magyar filmekkel indítanak a mozik, júliusban megnézhető lesz náluk többek között az Oscar-díjas Szabó István legújabb filmje, a Zárójelentés vagy a Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában című természetfilm.

A magyar alkotások között a márciusi filmkínálat is visszakerül a palettára.  A Cinema Cityt megelőzték a Budapest Film Zrt. mozijai, így a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán, a Kino Cafe, és a Corvin mozi. Június 25-én kezdték meg a vetítést, úgy, ahogy a cirko gejzír mozi is. Június 20. óta a Lurdy Mozi kapui sincsenek tovább zárva, június 29-től pedig a Bem Mozi is látogatható. Július 1-től az Uránia is várja a filmkedvelőket.

Nem csak a Budapesti mozik valamint a Cinema City termei nyílnak meg mostanában. Június 22-től ismét várja a filmezni vágyókat a debreceni Apolló Mozi, a szegedi Belvárosi Mozi, és a székesfehérvári Barátság Mozi. Június 26-tól a pécsi Uránia Mozi is fogadja a látogatókat, 27-én pedig a nyíregyházi Krúdy Art Mozi is kinyit.

Bár filmezni már újra lehet termekben is, nem szabad elfeledkezni a szabadtéri lehetőségekről sem, hiszen jóval biztonságosabbak, és a szép nyári estéket a szabad ég alatt a lehet a leginkább élvezni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved