Több mint 1,5 milliárd euró az Oltóanyag- és Védőoltási Világszövetség (GAVI) számára


kidsnews (127éves) - 3 hónapja

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy 300 millió eurót juttat az Oltóanyag- és Védőoltási Világszövetségnek (GAVI-nak) a 2021–2025-ös időszakra. A források elősegítik, hogy világszerte 300 millió gyermek részesüljön védőoltásban, ezenfelül oltóanyagkészletek létrehozását finanszírozzák a fertőző betegségek elleni védelem érdekében.

A GAVI egyike azon 12 globális egészségügyi kezdeményezésnek, amelyek az ENSZ Közgyűlésének 2019. szeptemberi rendezvényén indított útjára, a szervezetek „Egészséges élet és jóllét mindenkinek” elnevezésű globális cselekvési terv keretében vállalták együttműködésük javítását.

Az Oltóanyag- és Védőoltási Világszövetség (GAVI) egy genfi székhelyű, globális nonprofit köz-magán társulás. Tevékenysége az iparosodott és a fejlődő országok kormányait és oltóanyaggyártóit, a legfontosabb ENSZ-ügynökségeket, népegészségügyi és kutatóintézeteket, valamint a magánszektort és a civil társadalmat összefogva pénzügyi források és szakértelem mozgósítását célozza annak érdekében, hogy életeket mentsen meg és védje az egészséget az új és kihasználatlan oltóanyagokhoz való hozzáférés javítása révén a szegény országokban.

A Bizottság által bejelentett új, 300 millió eurós felajánlása meghaladja a GAVI-nak eddig nyújtott teljes uniós hozzájárulást, és a világkonferencián más adományozók által felajánlott hozzájárulásokkal együtt a várakozások szerint 300 millió gyermek beoltását fogja finanszírozni, és akár 8 millió emberélet megmentését is elősegítheti.

A pénzügyi kötelezettségvállalás arra a feltételezésre épül, hogy a tagállamok nagyjából a Bizottság által javasolt irányvonalak mentén fogadják el az EU új, többéves pénzügyi keretét, és különösen a Szomszédsági, Fejlesztési és Nemzetközi Együttműködési Eszközt (NDICI), amely a GAVI számára előirányzott forrásokat biztosítja majd.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Európai Bizottság

2017 Kidsnews | All rights reserved