Ciki vagy sem? -strand megjelenésben segít etikett szakértőnk


Kermit (17éves) - 10 hónapja

Nyári terveinket is megváltoztatta a világon terjedő COVID fertőzés, de még mindig lesz időnk és lehetőségünk kimenni a hazai strandokra és jól érezni magunkat a magyarországi fürdőhelyeken. Előkerülnek a bikinik, strandkendők az úszónadrágok és ezzel együtt a vízpartok szórakozási lehetőségeit is szeretnénk majd kihasználni. Csakhogy a vízpartokon is számos írott és íratlan viselkedési szabály vonatkozik a szolgáltatásokat igénybe vevőkre, amelyekről tizenévesként könnyen mondjuk, hogy az öregek beszűkültségeinek mutatója.

Pedig szerintem egyikünk sem szívesen ülne le arra a „gyöngyöző” székre, amelyből szemünk látára kelt fel az előző vendég némi tépőzár kinyitására hasonlító hanggal kísérve egy szál fürdőruhájában, hogy flipflopja csattogó hangjával egyetemben a vízpart forgatagába vesszen el majd a szemünk elől.

Az előbbiekben tisztáztuk, hogy az etikettnek milyen gyakorlati előnyei is vannak, ezért érdemes megismerkednünk a strandok megjelenésre vonatkozó alapszabályaival, amelyben Kibédi Varga Katalin az etikett iskola vezetője volt segítésünkre.

Kezdjük a nyaralás és nyári napunk elején: Vállalható, ha fürdőruhában közelítjük meg a szálláshelyünkről a közelben lévő strandot?

Akármilyen közel is van a strand, nem illik fürdőruhában elhagyni a szállást. Tiszteljük meg egymást azzal, hogy magunkra kapunk egy pólót, shortot, a lányok maguk köré tekerhetnek egy nagy kendőt, igazán nem áll semmiből.

Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, amikor beugrunk egy pár dologért a strand mellett lévő ABC-be.

Reggeliző helyek, bisztrók, falatozók esetében, milyen egy laza strandolós napközbeni viselet?

Fiúknak short, póló, lányoknak egy könnyű nyári ruha, szoknya felsővel és ne legyünk mezítláb! Ilyen helyeken a flip-flop elfogadható viselet.

Amikor elérkezik az este a vízpartokat színes és ruházat szempontjából igen vegyes tömeg lepi el: a strassz köves, koktélruhás, nagysminkes hölgyeket kísérik rövidnadrágos urak a homokoslábú és vizes éjszakai fürdőzők között, hogy a két végletet említsem. Tudnál nekünk segíteni, milyen ruházat illik viselni ezeken a helyszíneken akár barátokkal megyünk vacsorázni, akár családdal töltünk egy kellemes estét?

Lányok, fiúk viselhetnek egy könnyű anyagból készült nadrágot, felsőt. A fiúknak elegáns viselet a póló helyett egy ing, ami kizárólag hosszú ujjú lehet, (a rövid ujjú ing egy teljesen értelmetlen ruhadarab),de az ujját nyugodtan fel lehet hajtani.

Lányok! Alkatotoknak, ízléseteknek megfelelő ruhát, szoknyát vegyetek fel, a nagyon testhez simuló, műszálból készült ruhadarabok kerülendőek, különösen forró, nyári estéken. A papucs este már nem elfogadott viselet.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved