Csütörtökig van lehetőségük a felvételizőknek a dokumentumpótlásra, és a sorrendmódosításra


Kovács Barna (18éves) - 2 hónapja

Itt van a nyár, a diákok nagyrésze bizonyára már javában nyaral vagy legalábbis pihen, nem szabad azonban megfeledkezniük a most érettségizetteknek a felvételiről sem. Július 9-ig, azaz csütörtökig van lehetőségük arra, hogy feltöltsék a hiányzó tanulmányi és verseny eredményeiket igazoló dokumentumokat, melyek alapján a szerzett pontjaik kiszámíthatóak. Szintén ez a dátum a vége az egyszeri sorrendmódosítási lehetőségnek is.

Forrás: MTI

A diákok a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi rendszer dokumentumok menüpontjában tölthetik fel a hiányzó dokumentumokat, itt követhetik nyomon az elbírálást is. Sorrendmódosításra az E-felvételi sorrendmódosítás menüpontjában van lehetőség. Csak a már beírt szakok sorrendjét lehet módosítani, új képzést már nem lehet beírni.

A 2006 január 1. után megszerzett érettségi bizonyítványt, illetve tanúsítványt nem kell feltölteni a rendszerbe, ahogyan a 2003 január 1. után megszerzett nyelvvizsga- bizonyítványokat sem. Ezeket az adatokat az Oktatási Hivatal a közhiteles nyilvántartásból veszi át. Ha a felvételiző a jelentkezés után szerezte meg nyelvvizsgáját, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnia. Ettől függetlenül, ha valaki mégis feltölti ezeket a bizonyítványokat, semmilyen hátrány nem fogja érni (én is így tettem, bár nem tudatosan), és elkerülhető, hogy véletlenül rossz dokumentumokat hagyjunk ki.

A személyes adatok változását szintén csütörtökig lehet jelezni, az E-felvételi személyes adatok menüpontjában. A változást dokumentummal is igazolni kell. A külföldi iskolában érettségizők, vagy felsőfokú oklevelet szerzők július 15-ig nyújthatják be a felvételihez szükséges dokumentumokat.

Érdemes figyelni arra, hogy a dokumentumokat mindenki hiba nélkül töltse fel, ugyanis nem garantált, hogy fel lesznek dolgozva a leadási határidő végéig, utána viszont már nincs lehetőség a pótlásra.

A 2020 szeptemberében induló képzések ponthatárait várhatóan július 23-án hirdetik ki, és elsőként a felvi.hu honlapon lesznek elérhetők. Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már 23-án SMS-értesítést is kapnak az eredményről. A besorolási döntés – amely tartalmazza, hogy a felvételiző mely képzésen kezdheti meg tanulmányait szeptemberben – legkésőbb augusztus 5-től az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető, amiről minden jelentkezőt e-mailben is értesítenek – közölte az Oktatási Hivatal.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Oktatási hivatal

2017 Kidsnews | All rights reserved