Egy tökéletes spagetti carbonara ebédre vagy vacsorára?


kidsnews (127éves) - 4 hónapja

Sokak régi ismerős kedvence ez a kevés alapanyagból, gyorsan elkészíthető olasz étel, de megosztunk egy tuti receptet, hogy a végeredmény valóban olyan legyen, mintha egy igazi római étterem teraszán kóstolnánk.

Először is 2 főre kb 250 g vékony spagettit (oké, nekem ez a kedvencem, de lehet ez csavart tészta vagy penne is, ki mit szeret) teszünk fel főni, a tésztát minimum öt-hétszeres mennyiségű forró sós vízbe.

Olajat nem is kell bele önteni, a carbonara szósztól a tésztának esélye sem lesz összetapadni. Míg a tészta rotyog, egy serpenyőben némi olajat hevítünk és megpirítunk rajta 10-15 dkg sonkát.

Lehet ez felkockázott főttsonka, vagy bacon is, de egy jó minőségű, szalonnásabb darabból csodás füstös ízeket nyerhetünk, szóval nem érdemes ezen a hozzávalón spórolni. Míg ez pirul, felütünk két egész tojást, plusz még egy tojásnak a sárgáját is belekeverjük, hogy a szósz majd jó krémes legyen, leheletnyit sózzuk, gazdagon borsozzuk, és két jó nagy púpos evőkanál reszelt parmezánt vagy pecorinot is belekeverünk.

A sonkakockákat levesszük a tűzről, nehogy megégjenek, mialatt a tészta elkészültére várunk, de ha végre eljött ez a pillanat is, leszűrve a sonkákra borítjuk a spagettinket és összekeverjük. Nem baj, ha a tészta nem volt tökéletesen lecsepegtetve, de azért ne is álljon nagyon alatta se az olaj, se a víz.

Merthogy most következik a legkritikusabb rész, az összeforgatott sonkás tésztára, ha már nem égetően forró, óvatosan eloszlatva ráönthetjük a parmezános tojást, óvatosan elkeverve, és csak ezután rakjuk még kicsit vissza a tűzre, a legkisebb hőfokon, 1-2 percre, nehogy rántottává süljön a tojásos szószunk, inkább csak hogy a belekevert sajt egy picit megolvadjon.

Szerintem isteni, főleg csomó reszelt sajttal a tetején.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved