Ifjúsági foglalkoztatást támogató csomag az EU-ban


kidsnews (127éves) - 3 hónapja

A koronavírus-világjárvány rávilágított arra, hogy a fiatalok gyakran nehézségekkel szembesülnek, amikor kilépnek a munkaerőpiacra. Az ifjúsági foglalkoztatás támogató EU-s intézkedéscsomag négy pillérre épül, amelyek együttesen megalapozzák a következő generáció tagjainak munkaerőpiaci elhelyezkedését. Az Európai Bizottságot az a cél vezérli, hogy a tagállamok foglalkoztatási rendszerei a jövőben jobban ellen tudjanak állni a kihívásoknak, és hogy minél több fiatal álljon munkába. Ehhez minden fronton cselekedni kell:

meg kell erősíteni az ifjúsági garanciarendszert, időtállóvá kell tenni az uniós szakoktatást és szakképzést, újult erővel elő kell mozdítani a tanulószerződéses gyakorlati képzést, és további intézkedések révén támogatni kell a fiatalok foglalkoztatását.

A Bizottság ma terjesztette elő a fenntartható versenyképességet, a társadalmi méltányosságot és a rezilienciát célzó európai készségfejlesztési programot is.

A program ambíciózus mennyiségi célkitűzéseket határoz meg a következő 5 évre a készségek fejlesztése és az új készségek elsajátítása tekintetében, és e célok megvalósítására 12 intézkedést vázol fel, amelyek az elhelyezkedéshez szükséges készségek fejlesztésére összpontosítanak.

A Bizottság partnerként tekint a tagállamokra, a vállalkozásokra és a szociális partnerekre, és együtt dolgozik velük a helyzet megváltoztatásáért. Elő kívánja segíteni,

hogy az emberek egész életükön át tanulhassanak,

és katalizátorként kívánja használni az uniós költségvetést annak érdekében, hogy minél több állami és magánberuházás jöjjön létre a készségfejlesztés finanszírozására.

A készségfejlesztési program egyik intézkedése már ma életbe lép, ugyanis ma kezdi meg működését az új Europass-platform.

A 29 nyelven elérhető webhely útmutatást kínál az önéletrajzíráshoz, személyre szabott álláshelyeket és tanulási lehetőségeket ajánl a felhasználóknak, és információkkal szolgál a készségek terén tapasztalható tendenciákról.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete

2017 Kidsnews | All rights reserved