Keszthelyi Vivien az Audi legújabb modelljeit tesztelte


kidsnews (127éves) - 5 hónapja

A magyar autósport egyik legnagyobb tehetségének tartott Keszthelyi Vivien a zalaegerszegi járműipari tesztpályán tesztelte az új Audi A3 Sportbacket és az Audi RSQ8-at, ami a világ leggyorsabb SUV-ja lett.

Az Audinál olyan gyári pilótákra bízzák a legfrissebb modelltípusok éles próbáját, akik ismerik, valamint folyamatosan tesztelik azokat, így a mérnököknek hiteles visszacsatolást tudnak nyújtani a típusok működéséről. Ezek a visszajelzések a gyártásnál és a finomhangolásnál kiemelten fontosak lehetnek.

Keszthelyi Vivien mindkét autóval a határokat feszegetve tesztelt Zalaegerszegen, ezzel bizonyítva, hogy az Audi részére már nem csak Németországban végezhetők extrém tesztek, hanem Magyarországon is minden adott a fejlesztők számára a magasan képzett pilótáktól kezdve a világszínvonalú pályáig.

A magyar autóversenyző a tesztautókat extrém körülményeket szimulálva, három különböző pályaelemen tette próbára: dinamikai felületen, kezelhetőségi pályán és az idén májusban átadott fékfelületen (dynamic platform, handling course, breaking platform).

Nagyon örülök, hogy Magyarországon is van már lehetőségem olyan teszteket végezni, amelyeket Németországban, az Audi gyár versenyzőakadémiáján tanultam. Korábban hasonló feltételek mellett ilyen jellegű teszteket kizárólag az Audi főhadiszállásán hajthattam végre. Az Audi Sportakadémián tanultak alapján számos különböző típust már 14 éves koromtól kezdve teszteltem. Köztük volt az Audi R8 is, amelynek versenyautó változatával a 2018-as szezonban rajthoz is álltam” – mondta Vivien.

Az ifjú autóversenyző 2018-ban a nemzetközi nagy túraautó kategóriában, egyforma autók között versenyezve Rookie GT bajnok lett, mindössze 17 éves korára már a harmadik bajnoki címét szerezve meg ezzel túraautó kategóriában.

Távlati céljaim között szerepelt, hogy az autósport mellett fejlesztő pilótaként segítsem a mérnökök munkáját az autóiparban. Hihetetlen, hogy mindezt már 19 évesen megtehetem!” – osztotta meg gondolatait Vivien.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

VRS Sport Group

2017 Kidsnews | All rights reserved