Kreatív képalkotás


Tomi (14éves) - 1 éve

A mai fiatalok jellemzően imádják a közösségi médiát, így sokszor már egyáltalán nem meglepő, ha egy gyerek naponta órákat tölt a Tik-Tokon, Instagramon vagy egyéb felületeken. Amikor a közösségi média megszületett, nem azzal a céllal jött létre, hogy minél több követőt gyűjtsünk és sok like-ot kapjunk a fenékrázós képe(in)kre, hanem azért, hogy megosszuk ismerőseinkkel életünk egyes pillanatait.

Ez az évek alatt változott, így ma ehhez alkalmazkodva – de egyáltalán nem támogatva – egy képszerkesztőt fogunk bemutatni, mellyel szebbé varázsolhatjuk a képeinket és gyönyörű effekteket tehetünk rájuk – mindezt úgy, hogy saját arcképünk felismerhető maradjon. Ez pedig nem más, mint az Adobe Photoshop Camera (PsC).

Az ingyenes alkalmazás letölthető Androidos és iOS-es készülékekre egyaránt. Miután feltelepítettük, be kell lépni az Adobe-fiókunkba, ha pedig még nem rendelkezünk ilyennel, akkor létrehozhatunk egyet vagy beléphetünk a Google-, Apple-, vagy Facebook-profilunkkal is. Belépés után kezdhetjük is a szerkesztést. Összesen két beviteli mód közül választhatunk: készíthetjük az alkalmazáson belül a képet, vagy tallózhatjuk a galériából.

Ha elkészítettük a képet, akkor az app egyből bedob a szerkesztőbe, tallózás esetén szintén, csak ott előtte ki kell választani a képet a galériából. Itt rengeteg effektet találunk, melyeket felhasználhatunk a képeinken.

A kedvencem a magic wand, mely automatikusan átalakítja a fényeket és korrigálja a képet, így egy „szakszerűtlenül”, telefonnal elkészített fotóról máris elhihető, hogy egy profi fotós műve.

A szemléltetés érdekében a cikkben egy mesterséges intelligencia által generált fotót fogok megszerkeszteni, az alábbi képeken is ezt láthatjátok magic wanddel és anélkül.

A telepíthető effektek közül is rengeteg menő van, aki például szereti a nyomott hangulatú képeket, az letöltheti a Billie Eilish packet, aki pedig árnyékolt képeket akar, de nem tudta alapból úgy fotózni, az pedig a Dappled kiegészítőt töltheti le. De ezek mellett említésre méltó a Cosmos nevű csomag is, mellyel feldobhatjuk az éjszaka készült képeinket. És akkor még csak párat említettem, mert ezeket leszámítva töménytelen pack van még, melyek közül mindenki szabadon válogathat.

Őszintén szólva, én egyáltalán nem kedvelem a közösségi médiát és a „képmanipulálást”, de ez az első ilyen alkalmazás, amelyet nagy érdeklődéssel teszteltem.

Szerintem nagyon fel tud dobni egy családi albumot, vagy – a social-media-nál maradva – egy uncsi profilképet vagy posztolt fotót. Ha nem is a közösségi médián való használatra, de – ajánlom ezt az alkalmazást, aki szeretné picit feldobni a képeit.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved