LUPA – vízpart, ami nem csak strand


T.Thomas (20éves) - 4 hónapja

A LUPA beachet 4 évvel ezelőtt alapította Gerendai Károly, illetve Lakatos Péter. A koncepció lényege egy olyan strand és kikapcsolódásra alkalmas hely megalkotása volt, ami nagyon hasonlít egy külföldi drága tengerpartra, viszont ennek ellenére mégis itt van Budapest határán közel az otthonunkhoz.

A LUPA helyén eredetileg egy sóderbánya volt, a kitermelés után kialakuló tó pedig felkeltette a befektető páros érdeklődését, így megalapították a LUPÁT. A fejlesztések a kezdetektől folynak, és még mindig tartanak. Idén a tó még több és színesebb szórakozási lehetősséggel bővült, mely eleget tesz a nagycsaládosoknak, a fiataloknak, az extrém sportok kedvelőinek és mindenkinek, aki akár csak egy jót szeretne strandolni.

A tó strandolásra alkalmas területet két részre oszthatjuk: a Dürer öbölre, illetve a Beach szakaszra. A Dürer öböl a nyugisabb, kempingelősebb tóparti élményt nyújtja az oda látogatóknak, lehetőségünk van akár sátor bérlésére is. Erre a részre a belépő is olcsóbb. A Beach szakasz a „legközelebbi tengerpart” amit találunk, kicsit Bahamásabb, kicsit horvát tengerpartosabb terület, sok vendéglátó egységgel.

A sportolni vágyóknak lehetőségük van búvárkodni, wakeboardozni, vagy akár Jet-skivel is szelhetik a tó hullámait. Emellett pedig nemrég megnyílt a tó egy része a sporthorgászat kedvelői előtt is, akik különböző technikákkal foghatják ki a tó halait. Az országban és Közép-Európában is elsőként itt nyílt meg a híres Slip and Fly csúszda, mely 3 különböző pályát kínál, így különböző távolságokra tudja elrepíteni a csúszdázókat. A profik akár 10 méterre is el tudnak repülni, közben különféle akrobatikus elemeket bemutatva.

A LUPA vezetősége gondol a környezettudatosságra is. A sóder bányának köszönhetően a víz természetesen cserélődik, így nem kell tisztítani vegyszerekkel, a természet megoldja a saját módszerével. A vendégeket a tó területén elektromos kisautók fuvarozzák, az ételt felszolgáló egységek javarészt komposztálható papír tányérba teszik fogásaikat a műanyag tányérok helyett. A tisztítószerek melyekkel a tó területét takarítják is mind BIO minősítéssel rendelkeznek.

Ugyanakkor azt elszomorító volt látni, hogy még mindig rengeteg egyszerhasználatos műanyag evőeszközzel, pohárral és szívószállal találkozhatunk a vengdéglátóipari egységekben.

Újdonságnak számít az autósmozi is. Ezt a szórakozó egységet a Covid helyzet ihlette, hisz a hagyományos mozik zárva voltak, így a vezetőség konténerekből épített egy szerkezetet, melyre vásznat erősítettek és 100 autó befogadására alkalmas területet kerítettek el. A mozi különlegessége, hogy ősével ellentétben itt nem kihangosított vetítés van, hanem teljes mértékben zajszennyezés nélkül, rádiófrekvencián közvetítik a hangot, így mindenki a saját autójának rádióján keresztül hallgathatja a filmet. A belépőjegyet autónként kell fizetni, az árban benne van az autóban tartózkodók számára egy-egy üdítő is, de a vetítés alatt lehetőség van pattogatottkukoricát és hot-dogot is vásárolni.

Az árakat tekintve a LUPA versenytársaihoz mérten alakította ki árlistáját, melyet a hivatalos honlapon megtekinthetünk a szolgáltatásokkal együtt. 16:00-tól féláron, 19:00 után pedig ingyen léphetünk a strand területére. Azt fontos azonban kiemelni, hogy a legtöbb extra szolgáltatásért (pl.: parkolás, napágyak bérlése) külön kell fizetni. A büfékben, éttermekben pedig belvárosi árakkal számolhatunk.

Összességében a LUPA nemcsak strand, hanem megfelelő hely családi vacsorákhoz, délutáni korzózáshoz, sportoláshoz és sok egyéb szabadidős tevékenységhez is. Ha az idő nem épp megfelelő strandoláshoz, a LUPÁT akkor is nyugodtan választhatjuk, biztosan nem fogunk unatkozni még egy szürkébb napon sem.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved