Még tíz napig lehet pótfelvételire jelentkezni


kidsnews (127éves) - 4 hónapja

Legkésőbb 2020. augusztus 9-én éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Pótfelvételire azok jelentkezhetnek, akiket a július 23-án zárult általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel, vagy idén nem jelentkeztek a felsőoktatásba, adta hírül az Oktatási Hivatal sajtóközleményében.

Állami ösztöndíjas képzések a következő képzési területeken indulhatnak: agrár, gazdaságtudományok, informatika, műszaki, orvos és egészségtudományi, pedagógusképzés, társadalomtudomány képzési területek alapképzési szakjai. 

A pótfelvételi eljárásban csakis egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére lehet jelentkezni, fontos tudni, hogy ugyanazon szak állami ösztöndíjas és önköltséges formája egynek számít az E-felvételiben.

A jelentkezést legkésőbb augusztus 9-én éjfélig hitelesíteni is szükséges Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlapot postára adva. Minden előírt dokumentum feltöltési határideje is 2020. augusztus 9. éjfél.

Ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzések esetében – felvételi vizsgát írnak elő, a pótfelvételi hirdetményében jelzik.

Ugyancsak itt közlik a vizsga időpontját, és az idő rövidsége miatt külön behívó levelet általában nem küldenek a jelentkezőknek. A felvett jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően felsőoktatási intézményüktől kapják meg 2020. augusztus 31-ig.

A 2020. évi felsőoktatási pótfelvételiben meghirdetett szakokra vonatkozó információk és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók a felvi.hu honlapon olvashatók.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Oktatási Hivatal

2017 Kidsnews | All rights reserved