Nyilvános konzultáció indul az Európai Bizottság digitális oktatási cselekvési tervéről


D.Barbara (20éves) - 10 hónapja

Az Európai Bizottság 2020 szeptemberében új digitális oktatási cselekvési tervet fog előterjeszteni. Annak érdekében, hogy a terv tükrözze a koronavírus-válság alatt szerzett oktatási és képzési tapasztalatokat, a Bizottság június 18-án uniós szintű nyilvános konzultációt indított.

A konzultációs kérdőív egyelőre csak angolul érhető el, de július 9-én az összes uniós tagállam nyelvén, köztük magyarul is megjelenik.

A világjárvány során az iskolák és az egyetemek Európa-szerte átálltak a távoktatásra és az online tanulásra és példátlan mértékben kezdték alkalmazni a digitális technológiákat.

A Bizottság azért indít nyilvános konzultációt a polgárok, intézmények és szervezetek körében, mert mindazok véleményét ki szeretnék kérni, akik készek megosztani tapasztalataikat és az európai digitális oktatással kapcsolatos elképzeléseiket.

Az eredmények alapul fognak szolgálni a cselekvési terv kidolgozásához, amely kulcsfontosságú szerepet játszik majd a válságból való kilábalás során. Ez a nyilvános konzultáció remek lehetőséget biztosít arra, hogy mi is megoszthassuk a véleményünket és tapasztalatainkat egy bennünket érintő témában, lehetőségünk van befolyásolni a jövőnket, így mindenképpen megér pár percet a kérdőív kitöltése!

A folyamatot a nyár folyamán egy sor online tájékoztató rendezvény egészíti majd ki, amelyek célja a digitális oktatással és a COVID19-válság során szerzett tapasztalatokkal kapcsolatos további vélemények összegyűjtése. A konzultáció szeptember 4-én zárul.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Európai Bizottság

2017 Kidsnews | All rights reserved