Öten maradtak versenyben a Hungaroring E-sport Bajnokságban


kidsnews (127éves) - 5 hónapja

Múlt héten rendezték a Hungaroring E-sport Bajnokság szezonzáróját a virtuális Hungaroringen, amely egy szoftverfrissítésnek köszönhetően még valósághűbb lett a verseny alapjául szolgáló RaceRoomban. A bajnokságra 4467 versenyző próbálkozott a kvalifikációval az öt forduló alatt, és a résztvevőknek kedd éjfélig volt lehetőségük benyújtani az esetleges óvásokat, ám ezzel senki sem élt, így a végeredmény hivatalossá vált.  A Hungaroring E-sport Bajnokság legalább egy fordulójába bejutó versenyzők átlagéletkora: 22,8 év volt, a legfiatalabb versenyző a 12 éves Bucsi Attila volt, a legidősebb a 37 éves Borsos Miklós.

Eszerint az öt fordulóból és tíz futamból álló online szimulátoros bajnokságot a Team Simple virtuális Hyundai-versenyautóját vezető Báldi Gergő nyerte meg 222 ponttal.

Rajta kívül a top 5-ben végzett még Nagy Dávid (Team #mentsdegyszerűen, 209), aki a tíz futamon elért helyezések átlaga alapján leginkább kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtotta, Pinczés Ádám (Team PC Trade Systems, 172), Csuti Zoltán (Team Hungaroring, 160) és Leitner Norbert (Team NÚSZ, 146).

Michelisz Norbert és Báldi Gergő

Mind az öt csapat adott egy-egy versenyzőt a legjobb ötbe, akik közül a túraautó-világbajnok Michelisz Norbert, a M1RA versenymérnökei és az autóversenyzők fizikai-mentális felkészítésével foglalkozó Fit4Race szakmai vezetésével választják majd ki a teljes szezonos valódi versenyzési lehetőséget tartalmazó fődíj nyertesét. A bajnokság ezen szakaszáról a következő hetekben várható további információ.

„Magyarországon ilyen színvonalas bajnokságban még nem vettem részt. Itt voltak a legjobb rFactor2-es, Gran Turismo- vagy éppen F1 2019-pilóták, tehát többféle szimulátor legjobbjai gyűltek össze. Sosem gondoltam úgy a bajnokságra, hogy én vagyok a legnagyobb esélyes, de csalódott lettem volna, ha nem tudok bejutni a top 5-be. Ez volt a minimális célkitűzésem, amikor indult a szezon.

Sokat gyakoroltam, meg akartam mutatni magam, hiszen olyan fődíjért versenyzünk, ami rendkívül motiváló. Ezúton is köszönöm a bajnokság támogatóinak, hogy ilyen lehetőséget teremtettek számunkra.” – mondta el Báldi Gergő, a Hungaroring E-sport Bajnokság online bajnoka

Michelisz Norbert, a Hungaroring E-sport Bajnokság megálmodója hozzátette:

„Sokkal többet kaptam a Hungaroring E-sport Bajnokságtól, mint amire előzetesen számítottam. A színvonalról sokat elárul, hogy az első forduló előtt én is sokat gyakoroltam, de ennek ellenére nem jutottam volna be a top 24-be, akik közül a legjobbak a bajnokság gerincét adták a végéig. A kiválasztás következő szakaszában nem a fittség vagy az erőnlét lesz a mérvadó a legjobb öt között, mert ez a terület bárki esetében fejleszthető. Azokat az alapkészségeket térképezzük fel, amelyek alapján eldönthető, hogy ki a legrátermettebb a valódi versenyzésre.”

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

M1RA

2017 Kidsnews | All rights reserved