Grow with Google – gyakorlatorientált, intenzív képzést kínál a Google


Tomi (13éves) - 3 hónapja

Sokan már tinédzserkorukban elkezdenek aggódni a jövőjükkel kapcsolatosan és mindenkiben felmerül a kérdés: Mi leszek, ha nagy leszek?! Napjainkban már egyből az egyetemeket kezdjük nézegetni, ha a karrierválasztásról ábrándozunk – talán hiába? A Google ugyanis nemrég bejelentette, hogy elindítja a Grow with Google nevű programját, mellyel az „elavult” egyetemeket váltaná le az informatikában elhelyezkedni kívánók számára.

Az online kurzus(ok) elvégzése után a cég egy úgynevezett Google Career Certificate-tel (Google Karriertanúsítvánnyal) igazolja a programban való részvételt.

A Google-féle bizonyítványok nem egyenlőek a diplomával és ez sokáig így is marad még – bár ennek ellenére a világ egyik legnagyobb techcégéről beszélünk, így felmerülhet a kérdés, hogy a

tech-óriás képzésein elsajátított ismeretek mennyiben különböznek az egyetemi oktatásban megszerzett tudással. Legalább akkora kérdés az is, hogy hogyan reagál a fejlesztői piac erre az előrelépésre?

A kurzust a Google magasan képzett, átfogó elméleti tudással és gyakorlati tapasztalattal rendelkező tapasztalatban gazdag szakemberei tartják majd, akik az egyetemi oktatókkal ellentétben komolyan koncentrálnak majd a gyakorlati tudásra is.

A képzések nem lesznek ingyenesek, a pontos díjakat még nem közölték. Jelenleg annyit tudunk, hogy adatelemző, projektmenedzser, UX-dizájner és IT-támogatási képzéseket indítanak, bár ez vélhetően kibővül még néhány területtel. A Grow With Google projekt oldalán (ez a projekt biztosítja a képzést és az azt igazoló Career Certificate-et) feltűntették, hogy

az adatelemzők átlagos éves bére havi 2.32 millió, a projektmenedzsereké 1.87 millió, míg az UX-dizájnereké 1.64 millió forint, ami figyelembe véve a KSH magyar átlagkeresetre vonatkozó statisztikát nem tűnik rossz ajánlatnak. A negyedik kurzus, az IT-támogatási szakember-program már bárki számára elérhető. Utóbbit elvégzők átlagos havi fizetése 1.37 millió forint, amely szintén kiemelkedőnek számít hazánkban.

A kurzusokat érdekes módon nem a Google Classroomon, vagy annak egy egyedi, továbbfejlesztett változatán, hanem a Coursera nevű angol portálon tartják – értelemszerűen angol nyelven.  Amelynek kisebb negatívuma, hogy a portál fizetős, de a benne lévő kurzusok nagy része ingyenes, köztük az IT-support szakemberképző is díjmentes.

A program néhány hónap alatt elvégezhető, a sikeres elvégzés után pedig a Google segít elhelyezkedni is, olyan partnereknél, mint a Walmart (amerikai üzletlánc), a Bank of America (amerikai bank), az Intel, vagy éppen Hulu. Na meg persze a Google, persze kérdés, hogy milyen eredménnyel kell végezni ezekben az esetekben.

A vállalat a meghirdet tanfolyamok esetében nem ír elő  közép- vagy felsőfokú angol nyelvvizsgát, de a csapatbeli kommunikációt igen megnehezítheti a nyelvi készség hiánya – ha persze a fent említett partneri állások valamelyikére pályázunk, így ha vizsgával nem is, de jó angolnyelvi felkészültséggel mindenképpen érdemes rendelkezni mielőtt belevágnánk.

Újságírói kíváncsiságból, no meg zsigeri kockaként én hamarosan elkezdem a jelenleg elérhető IT-support kurzust és természetesen beszámolok tapasztalataimról a kidsnews.hu felületén.  Várhatóan az IT-support program mellé hónapokon belül elkészül a többi tanfolyam is, nemsokára már azokra is lehet jelentkezni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Grow with Google program

2017 Kidsnews | All rights reserved