Hogyan legyen több énidőnk nagytesóként? – youtube kids


Tomi (14éves) - 1 éve

Ízig-vérig „kockaként” rengeteg dolog hárul rám a nyári szünetben. Főként a legkisebb, három éves testvéremnek szoktam segíteni. Én segítek neki felépíteni a LEGO-tornyot, én kapcsolom be neki a TV-t, a YouTube-ot. Utóbbival pedig mindig gondban vagyok, hiszen testvérként úgy féltem őt, mint saját magamat – talán még jobban is – és bizony nagyon is előfordulhat, hogy a fejlettségi szintjének nem megfelelő videóba botlik a YouTube-on. Ebben segít a YouTube Kids – az USA-ban már öt éve, – hazánkban pedig Július 1-jétől. Ma pedig erről lesz szó.

Az én testvérem inkább Netflixen szokott rajzfilmet nézni és a YouTube-ot pont azért nem szoktuk neki engedni, amit korábban már leírtam. Az itthoni smart tv-n van YouTube Kids alkalmazás, de próbálkozásra csak „A YouTube Kids nem érhető el az országodban.” üzenettel találkoztunk – egészen a július elejéig.

Mostantól elérhető az alkalmazás a mobiloktól az okostévékig mindenféle eszközön. Így nyugodtan engedhetjük neki, hogy az ottani rajzfilmeket, animációkat is nézze.

Na de miért jó nekünk, ha YouTube Kids-et használunk?

Az alkalmazás használatával a szülők könnyedén korlátozhatjuk a kisebb, elsősorban 3-12 év közötti gyerekeiket. Az alkalmazás használata kötetlen, így nem kell létrehozni a csemetének Google-fiókot.

Továbbá a szülők követhetik csemetéik képernyőidejét, tartalomfogyasztását. Mindezt egyetlen appban, a Google-fiókjukhoz kötve tehetik meg.

Hatalmas pozitívum, hogy a NándiMese-féle animációkon kívül a Kedd (Bogyó és Babóca, Pocoyo) és a Walt Disney Animation Studios játékos tartalmai is megtalálhatók a platformon. De ez még így is csak néhány, ugyanis többmillió gyerekeknek szánt tartalommal találhatjuk szemben magunkat, ha belépünk az alkalmazásba.

Az egyik kedvenc funkcióm, hogy időzítőt tudsz állítani, mely korlátozza a használatot, majd a megadott X perc vagy óra letelte után zárolja az appot és csak egy szorzás megoldásával vagy szülői PIN-kóddal lehet tovább fogyasztani a tartalmakat. Személy szerint nálunk ha sima YouTube-ot vagy Netflixet néz a kistesóm és közöljük, hogy mára elég volt, akkor elrohan vele, míg ha egy animált figura közli vele ugyanezt, akkor magától odaadja.

Apropó, alkalmazás: A felület is olyan, mint ha egy gyönyörű mesefilmben lennénk. Játékos, animált, ugyanakkor nagyon könnyen kezelhető. A Google programozói és dizájnerei bizonyára nagyon sokat dolgoztak rajta.

Továbbá pozitívan éltem meg azt is, hogy akár több gyerekprofil is létrehozható, így több csemete is használhatja az új, számukra is biztonságos YouTube-ot. Én ajánlom minden olyan szülőnek és nagytesónak, aki szeretné biztonságban tudni gyermekeit, vagy éppen kistesóit. YouTube Kids – 10/10 pont.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved