Kedves film a Medvevilág Szicíliában.


Solymosi Máté (18éves) - 2 hónapja

Kedves film a Medvevilág Szicíliában. Bizonyos pontokon kifogásolható, helyenként ügyefogyott és levegős, de összességében szórakoztató és izgalmas csavarokat hoz a megszokott mesékhez képest – határozottan európai, mondjuk talán így.

A Medvevilág Szicíliában egy vándorapa-lánya párossal indít, akik a városba érkezésük előestjén előadják műsorukat egy idős medvének

Ez persze csak a kerete a filmnek, a tényleges történetet ezek a karakterek mesélik, ami pedig az egykori Medvekirályról és elveszettnek hitt fiáról szól.

Sokfelé kanyarodik innen a film. Az első fele egy lineáris, szokásos történet – a medvék megmentik a király gyerekét, majd közösen kezdenek el élni az emberekkel. A második történet azonban – amit már a medve mesél el – ez pedig más színben tünteti fel a korai történéseket.

Izgalmas gondolatokat hoz a film az uralkodásról, a kapcsolatokról, bizalomról.

Komolyabb spoilerek nélkül nem igazán tudok ezekbe belemenni, úgyhogy legyen ennyi elég: a film egészen újszerűen közelíti meg ezeket a problémákat, helyzeteket.

A karakterek árnyaltak, izgalmasak, változnak, fejlődnek. Mozgalmasabb, mint egy általános amerikai produkció (ez nem a hollywoodi animációk ellen szól, egyszerűen érezhető a különbség).

Az európai filmipar jellegzetességei azonban nem csak pozitív módokon mutatkoznak. A film animációs stílusa nagyon határozott élekkel dolgozik, ami néha szolgálja (a varázsló és az emberek parancsnoka nagyon karakteresen vannak ábrázolva) de általában nem igazán a film javát szolgálja. Különösebben nem teltek a hátterek, ráadásul nem is igazán szépek. Mint említettem fontosabb szereplőket karakteresen tudtak megalkotni, de amikor tömegekről van szó akkor teljesen átmegy flash-animációba a film.

Minden katona pontosan ugyanúgy néz ki, teljesen ugyanúgy mozog, ugyanez igaz a medvékre. Van egy öregebb medve, egy kicsit nagyobb meg egy kicsit kisebb és körülbelül ennyi a variáció. Nagyon száraz egy idő után, nehéz elmenni mellette.

Ezen kívül viszont nem volt komoly problémám a filmmel. Nem volt túl érzelemdús, nem hagyott nagy nyomot, de azért örülök, hogy láttam. Hoz friss gondolatokat, hoz elfogadható általános minőséget, a szinkron is rendben van – lehet menni rá a gyerekkel. Bár azért én még mindig inkább támogatnám az otthonmaradást, ha lehet (vagy inkább mondom úgy, hogy nem ezért a filmért érdemes megkockáztatni a megbetegedést).

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved