Mentőcsomag a zenészeknek, koncertélmény nekünk – jönnek a raktárkoncertek


Kovács Barna (18éves) - 5 hónapja

Augusztus elején jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a kormány 5,3 milliárd forintot szán egy zenei mentőcsomagra. Később kiderült, hogy a klubok, koncerthelyek, fesztiválszervezők megsegítésére is ehhez hasonlót dolgoztak ki. A zenei mentőcsomag keretein belül körülbelül 100 zenész, zenekar tarthat virtuális koncertet, mely – feltehetőleg – nekik nagy segítséget jelent, nekünk koncertszeretőknek pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a koronavírus jelenléte ellenére kockázatmentesen élvezzük kedvenceink produkcióit.

A raktárkoncerteken kívül ebből az összegből támogatnák a népzenét, és az idősebb korosztálynak is készülnek zenei élményekkel.

A kormány Lobenwein Norbertet, – a Music Hungary szövetség alelnökét, a VOLT Produkció Kft. társtulajdonosát – bízta meg a fellépők listájának összeállításával.  A tervek szerint a koncerteket valóban raktárakban veszik majd fel, és az Antenna Hungária streameli majd.

A koncerteken csak utómunkát követően láthatja majd a közönség, az azonban még nem tisztázott, hogy mennyi ideig lesznek elérhetőek. A koncertekhez az alapinfrastruktúrát az Antenna Hungária biztosítja, de minden zenekar hozhatja magával a jól bevált stábját, például hangosítóit, világosítóit. 

Egyelőre úgy tűnik, hogy a koncerteken élő közönség nem, vagy csak nagyon kis számban lehet jelen.

Lobenwein Norbert az Index-szel megosztotta azon fellépők névsorát, akik már igent mondtak a koncertfelkérésre. Fellép majd például a 30Y, a ByeAlex és a Slepp és a Wellhello is. A meghívott 100 zenekarból eddig 90-en mondtak igent. Az koncertsorozat főszervezője a Facebook oldalán közzétett bejegyzésében kiemelte, hogy kollégáival együtt azt szerette volna, hogy ne személyes ízlés alapján álljon össze a fellépők névsora, ezért az idén elmaradó fesztiválok fellépőlistáját alapul véve állították össze a lehetséges fellépők névsorát.

A koncerteket adó zenekarok a fellépésért a gázsijuk ötszörösét kapják majd, de maximum megközelítőleg tizenötmillió forintot.  A kreativ.hu-nak Lobenwein Norbert elmondta, hogy a raktárkoncertek teljes költségvetését egyelőre nem látják, de körülbelül 5-600 millió forint lesz a büdzsé.

A felvételek augusztus utolsó két hetében elkezdődnek, a koncertekről majd itt, a kidsnews.hu-n is beszámolunk.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved