Tésztasaláta


kidsnews (127éves) - 2 hónapja

Egymillió fajtája létezik a megmaradt főtt tészta felhasználásának, de szerintem a legfinomabb tavaszi zöldségekkel bekeverve: két újhagyma felkarikázva, egy piros és egy zöld kaliforniai paprika felkockázva, pár (3-4 kisebb) szem retek feldarabolva, kb. 6 szem negyedelt koktélparadicsom kell bele, egy felkockázott mozzarella valamint 3-4 felkarikázott virsli vagy főtt sonkakockák kíséretében. Én nagyon szeretem, ha van benne még egy fél konzerv kukorica is, de akár borsóval, almával, ecetes uborkával, más zöldségekkel, főtt tojással is lehetne még turbózni, és persze amit nem szeretünk a felsoroltak közül, azt ki is lehet hagyni, ez egy nagyon rugalmas és kreatív recept.

Mindezt összeforgatjuk a kb 250 g fussilli vagy penne felhasználásával kifőzött és kihűlt tésztával és erre jön a szósz: két ek. majonéz, 1 ek mustár, só, bors és egy nagy pohár tejföl kikeverésével tökéletes mártáshoz jutunk, amit az utolsó cseppig a keverékre borítunk, jól beleforgatjuk, és tálalás előtt az egészet lefedve, legalább egy kis időre behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved