Továbbfejleszti a kormány a KRÉTA oktatási rendszert.


Tomi (13éves) - 1 hónapja

Az úgynevezett Digitális Kollaborációs Tér (DKT) létrehozásával a koronavírus világjárvány esetleges második hullámára szeretnének felkészülni. Rétvári Bence államtitkár szerint a KRÉTA rendszerben történt üzenetváltások száma a kétszázszorosára, míg a házi feladatok rögzítésének száma harmincötszörösére emelkedett a digitális oktatási időszak alatt.

Az elképzelés szerint a DKT egy, a Krétába beépített modul lenne a jövőben, mely megreformálja a házi feladatok és órai anyagok rögzítését. Emellett könnyíteni fogja a projektfeladatok megoldását, ugyanis a tanároknak lehetőségük lesz csoportokra osztani az osztályt, ezeknek a csoportoknak pedig vélhetően különálló faluk, (chat)felületük lesz a rendszerben.

A kormány célja a DKT (ki)fejlesztésével, hogy egy platformon történhessen a digitális oktatás, így ne kelljen különálló programokat használni későbbiekben az otthontanuláshoz. Az államtitkár bejelentése alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy a DKT felületének használata nem opcionális lesz az iskolák számára.

Elvben a rendszer a segítségünkre lesz a házifeladatok, beadandók esetében mivel kezelni fogja a határidőket.  DKT az osztály-tanár kommunikációt is megkönnyíti majd, valószínűleg a Google Classroomhoz (és több társához) hasonlóan egy különálló falat hoz létre minden osztálynak, de talán egy, a Zoom-hoz vagy a Google Meet-hez hasonló videókonferencia-szolgáltatást is integrálnak a felületbe. Azonban ezek csak találgatások, pontosabb információkat egyelőre nem közöltek.

Március 15. és június 15. között az értékelések száma meghaladta a 46 milliót, a kiküldött üzenetek száma a 13 millió 700 ezret, a rögzített házi feladatok száma 11 millió 367 ezer volt.- közölte az MTI.

A DKT felülete vélhetően az Androidon és iOS-en egyaránt elérhető KRÉTA applikációban is elérhető lesz. A fejlesztések befejezésének várható határideje év végére várható, de egyes funkciók már október elején elérhetőek lesznek. Amennyiben bármilyen fejlesztés életbe lép, cikkünket frissítjük.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved