CIA-kém cica és világűrben utazó macska


Darinka (13éves) - 1 éve

Biztosan hallottál már a macskák rejtélyes kilenc életéről! De vajon ismersz ilyen macskákat, akik több olyan dolgot túl éltek, ami még akár egy ember számára is nehéz? Sajnos elfeledtük, hogy a történelem teli van macska hősökkel! Különleges képességük, nesztelen járásuk, sötétben való kitűnő látásuk, és még 15 emelet esés után is élve maradásuk miatt…, az emberek lehetőségeket láttak a kilenc élettel rendelkező állatokban.

Az egyik kedvenc macska sztorim, arról szól, hogy még kémeknek is kiképezték őket. Sok érdekes történet szól híres macskákról, te hányról hallottál? Tudtad, hogy volt macska az űrben és valamelyik cicus 3 hajótörést is túl élt? Lehet, hogy hihetetlenek tűnik, viszont léteztek ilyen macskák!

“Menő macskák! Izgalmas történetek Kiváló cicákról” könyvből hoztam néhány érdekes történetet, híres macskákról. Az írója: Kimberlie Hamilton-nak biztosan az lehetett a célja, azért gyűjtött össze a világ minden tájáról híres különleges macskákat, hogy megmutassa az embereknek, hogy nem csak ők lehetnek hősök!

Tudtad, hogy Amerikában 1960-ban elkezdtek kiképezni 20 millió dollárból kém macskákat? Most az a kérdés merülhet fel bennetek, hogy vajon miért? Már biztos láttunk, vagy élőben, vagy nyomozós, detektíves filmekben zegzugos helyeket, ahol a gonoszak szoktak bandázni. A valóságban talán nem annyira titokzatosak ezek a helyek, de vannak olyan helyek, ahol az emberek nem férnek át, nem hallják jól, mit beszélnek a bűnözők. Itt pont jól jöttek a macskák!

Öt év kiképzés és nehéz munka után, úgy látszott megért a munka gyümölcse. A két macska közvetíteni tudta a hangokat, lefülelte a beszélgetéseket, amit úgy oldottak meg, hogy a macskák testébe vezetékeket, fülébe mikrofont raktak.

Az egyiküknek már jutott is egy feladat! Le kellet hallgatnia két állítólagos bűnöző beszélgetését, amint éppen tanácskoznak. Ahogy elengedték egy arra járó taxis elütötte szegény állatot. A másik macskát szabadjára engedték és boldogan élhette le a hátralévő életét, a projekt kudarcot vallott.

Hallottál már a világűrben utazó macskáról?

1960-as években ki ne akart volna feljutni a világűrbe? Kísérlet képen előtte majmokat, kutyákat küldtek fel, ha egy kutya túléli az utazást az űrbe és onnan vissza, akkor az ember is, de vajon más állatok is? A franciák kísérleteztek macskákkal is.

Több év kiképzés után, 14 macskából Félicette nevű kóbor macskát küldték fel. Szerencsés volt az út. 15 percen belül vissza is érkezett. Az emberek, miután már a holdon is jártak elfeledték, hogy előttük macska is járt az űrben! 

A második világháborúban egy arra kószáló macska felmászott a német Bismarck hajóra. Szegény egy-két nap után már megpróbáltatásokon esett túl. A hajó elsüllyedt. Néhány túlélő maradt, és köztük volt a macska is! A HMS Cossak legénysége lubickolva talált rá a macskára és elnevezték Oscarnak. Egy-két hónapig élvezhette a napsütést. És kipihenhette az előző hajótörés bonyodalmait.

Ám egy német tengeralattjáró torpedója eltalálta a hajót. HMS Ark Royal nemsokára rátalált egy deszkán kapaszkodva a macskára és elnevezték Samnak, ami annyit jelent elsüllyeszthetetlen. Érdekes módon néhány hét után megint egy deszkán találta meg egy arra járó hajó. Úgy gondolták, hogy Sam megérdemli, hogy szárazföld legyen a lába alatt, ezért a Gibraltáron egerészve élte le hátralévő napjait.

Mit szólnál, ha egy Oscar nevű macska hozzád dörgölőzik? Nem is sejtenéd, mekkora bajban vagy! Ugyanis Oscár egy jövőbe látó macska. Egy-két órával előre tudja, hogy meg fogsz halni. Nagyon pontosak a jóslatai! Eddig nagyjából 100 esetben volt igaza. Nem kell senkinek se megborzongania, mert a dorombolása és az ottléte megkönnyíti a családtagoknak, hogy elbúcsúzzanak a halottól. De vajon ezt honnan tudja, hogy ki mikor fog meghalni? Igazán senki se tudja, de egy gondolat menetük van: Oscar lelki kontaktusban van a halottal és az a feladata itt lent a földön, hogy átsegítse az embereket a „túlsó partra”.

Láttál már zongorázó macskát?

Nórát egy zongoratanár fogadta be. Egy ideig csak figyelte, és hallgatta, ahogy a tanár zongorázik és tanítja a tanítványait. Egyszer aztán ő is kedvet kapott, hogy neki lásson megtanuljon zongorázni.

Nagyon szorgalmas volt, minden nap sokat „gyakorolt”. 

Akkor kezdett el híres lenni, amikor egy napon csináltak róla videófelvételt. A facebookon egyre több rajongója lett. Ha valakit érdekelne a zenéje, itt meg tudja hallgatni:

Vajon most már elhiszed, hogy a macskáknak kilenc életük van? Vagy még most se vagy benne biztos? Szeretnél még több ilyen macskáról hallani? Hogy miket vittek végbe, min mentek keresztül? Akkor ajánlom neked ezt a könyvet, amiben további ötven macskáról van ilyen igaz történetek. 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved