Indul a 2020-as zsebpénzügyes, ebből te sem maradhatsz ki


kidsnews (127éves) - 11 hónapja

A vetélkedősorozatra három diákból és egy felkészítő tanárból álló csapatok nevezhetnek a verseny oldalán szeptember 27-ig. A megmérettetés első két fordulója két online kvízből áll majd, a harmadik körben pedig már hosszabb, kifejtendő kérdésekre kell válaszolniuk a versenyzőknek. A december elsejei döntő előtt mentorok készítik fel a diákokat, majd egy szakmai zsűri választja ki a legjobb három csapatot, akik a döntőben mérik össze tudásukat.

„Tapasztalataink szerint az Y és Z generáció tagjai szeretnék jobban kézben tartani a pénzügyeiket, és nyitottak arra, hogy új gazdasági ismereteket tanuljanak” – fogalmazott Deszpot Károly, az Intrum magyarországi értékesítési és üzletfejlesztési igazgatója és a középiskolásoknak szóló Zsebpénzügyes vetélkedő egyik szervezője.   „A tavalyi közel 3000 jelentkező és 1000 csapat nevezése is ezt bizonyítja. A Zsebpénzügyes vetélkedő idén is izgalmas feladatokat ígér, miközben igazodunk a mindenkori járványügyi szabályokhoz” – mondta Deszpot Károly

„A középiskolás korosztály szereti a csapatmunkát és a kreatív feladatokat. A tavaly döntőbe jutott résztvevők pedig nagyon élvezték, hogy profi prezentációt kellett tartaniuk a zsűri előtt, színpadon, fejmikrofonnal, nagy képernyő előtt” – tette hozzá.  

Az idei évben két influenszer is segíti a fiatal célközönség elérését. Herczeg Hajnalka saját platformjain többek között a pénzügyi tudatosságot hirdeti, míg az eredetileg közgazdász végzettségű Pusztai Tamás „Nessaj” videósként szórakoztató, könnyed humorú, oktató tartalmakat oszt meg közönségével.

A dobogósok jutalma a dicsőségen kívül csupa olyan elektronikai eszköz, amelyeket a tanulásban és mindennapokban is használhatnak, hiszen egy okostelefon, egy tablet és egy laptop is gazdára találnak a verseny végén.

A tanárok és az iskolák díjazása is fontos, hiszen őket is szeretnénk segíteni a jövő generációjának képzésében. Ezért is kerültek, be olyan nyeremények a kalapba, mint digitális tábla, 3D nyomtató, projektor vagy 15 db számítógép konfiguráció.

A verseny a puszta adatok felmondása helyett a diákok gyakorlati és alkalmazott problémamegoldó készségét díjazza, így a való életben, hétköznapi helyzetek kezelésére készíti fel őket.

A kor igényeihez, igazodva, pedig idén először a Zsebpénzügyes már díjmentes applikáció formájában is elérhető lesz a App Store-ból és Play Store-ból.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved