Levendulazsák készítés otthon


D.Barbara (20éves) - 8 hónapja

A levendula egy rendkívül sokoldalúan felhasználható gyógynövény. Nyugtató, lazító, fertőtlenítő hatása mellett hatásos a fejfájás, levertség és stressz ellen is. Nyugtalanság, alvászavarok és idegi alapú gyomor- és bélbántalmak kezelésére is előszeretettel alkalmazzák. Külsőleg pedig segíti a zúzódások, rovarcsípések elmulasztását, a mitesszerek leszárítását és más bőrhibák (pl. pikkelysömör, ekcéma) gyógyulását is.

A levendulazsákok kiváló illatosítók és a szekrénybe téve ruháinkat is megvédik a molyoktól. Ráadásul könnyedén elkészíthetők otthonunkban is, csupán néhány dologra van szükségünk hozzá.

Első lépésként levendulára lesz szükségünk, amelyet vagy szüretelünk magunknak, vagy akár csokorban is vehetünk. A leszüretelt levendulát kössük csokrokba. A levendulacsokrainkat ki kell szárítanunk, amely körülbelül 2-3 napba telik. Ennyi időre kell kitennünk egy meleg, árnyékos helyre fejjel lefelé lógatva. Miután levendulacsokraink kiszáradtak, fejtsük le a szárakról a virágokat. Ehhez egy nagyobb tálcát vagy tálat érdemes használni.

Míg csokraink száradnak, addig a zsákokat elkészíthetjük otthon is, amelyhez a neten könnyen találhatunk szabásmintát. Ha magad varrod a zsákokat, kérd felnőtt segítségét a varrógép, a tű és az olló használatához, amennyiben szükséges.

Ha nem színes anyagot használsz a zsákocskák elkészítéséhez, akkor az anyagot textilfestékkel vagy hímzéssel kedved szerint díszítheted. Pár forintért azonban készen is vehetünk áttetsző organza zsákokat vagy kicsit drágábban textil zsákokat akár.

A zsákok elkészülte után nincs is más dolgunk, mint megtöltésük a lefejtett levendulával és megkötésük. Az elkészült levendulazsákok kiválóak akár ajándéknak is!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved