Már látható a harmadik Kolodko-miniszobor


Ilyés Csenge (18éves) - 2 hete

Veszprémben feltűnt a harmadik, Kolodko Mihály, gerillaszobrász által készített minialkotás.

Az előző két veszprémi szobor: Ernő, az Őr, illetve Ödön, az utcazenész után már látható a harmadik, egyben utolsó is. Ez egy oroszlánt és egy kislányt ábrázol.

Mint az előző két veszprémi szobor, ez is mélyebb jelentést hordoz magában: a kislány kezében lévő telefon utal a jövőre, de a helyszínválasztás (Margit-romok, Állatkert) miatt a történelmi múltra is – tudtuk meg a veszpremkukac.hu-ról.

“Együtt!” képleírással posztolt a Kolodko Art Facebook oldalára a szoborpárosról. Ezen  a képen jól látható a kislányt őrző, barna színű oroszlán is.

A Kislány és az Oroszlánról az alkotások kihelyezését szponzoráló A1-SPED Nemzetközi Szállítmányozó és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, Török Balázs beszélt a szobor üzenetéről.

Minden kislány álma, hogy királylány lehessen és hol máshol, ha nem a Királynék Városában? Védelmezője pedig az oroszlán, az állatok királya. A Séd partján egy igazi királylányra, a gyermek Margitra is emlékeztet Kolodko Mihály harmadik miniszobra – írja a hang.hu.

Az előző szobrok Ernőjéhez és Ödönjéhez hasonlóan a Kislányt is a helyiek nevezhetik majd el a cég közösségi oldalán keresztül; ide várják a névjavaslatokat és a voksokat.

A szoboregyüttesek kihelyezésében az polgármesteri hivatal is segítséget nyújtott.

A Budapesten is megtalálható Kolodko-szobrokhoz térkép is készült. Ezt a művész Facebook oldalán (Kolodko Art) érhetjük el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved