Szeretnél zongorázni, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? – Top 5 oktatóprogram zongoratanuláshoz


Németh Zsombor (14éves) - 3 hete

Profi zenészek és programozók közös munkájának köszönhetően most már online zongora leckékkel, azon belül ingyenes és fizetős tanfolyamokkal fejleszthetjük zenei tudásunkat, akár zongora nélkül, ugyanis ezekhez az appokhoz elég hogyha egy kisebb pianínóval vagy egy átlagos szintetizátorral rendelkezünk.  Ebben a cikkben összegyűjtöttük azt az 5 programot, amelyek nagyban segíthetik a zongorázni vágyókat zenei karrierjük elkezdéséhez.      

5. Perfect Piano

A Perfect Piano egy, a Revontulet Soft Inc. által fejlesztett, ingyenes alkalmazás amatőr-, illetve kezdő zenészek számára.

A programot kifejezetten okostelefonokra és tabletekre tervezték, így a használatához zongora nem szükséges.

A szoftver folyamatosan bővített kották (tanult zongoristáknak) és piano tutorial-ok alapján tanítja a zongorázni vágyókat, azonban az app zeneelméletet nem tanít, de a kétkezes játékot így is fejleszteni tudja.

Mint a legtöbb programnak, a Perfect Piano-nak is van prémium változata, de az ingyenes verzió is bőven megfelel kezdőknek a gyakorlásra.

4. Piano by Yousician

Ez az applikáció, a komoly fejlesztéseknek köszönhetően, már a felhasználók játékát is vissza tudja ellenőrizni, ugyanis a program érzékeli a játszott hangokat és méri a ritmust.

Az alkalmazás letöltője a saját szintjének megfelelően tanul zeneelméletet, kottaolvasást, kéztechnikát. Emellett a több, mint 1500 dallal rendelkező zenei könyvtárból is választhatunk gyakorlás képpen zeneműveket.

Fontos azonban, hogy aki a Yousician Piano mellett dönt, annak számolnia kell az app prémium verziójával járó költségekkel, hiszen nem csak játékélményt, hanem jelentős zenei tudást ad a program, amit egy kitartó zenész szépen kamatoztathat élete során.

3. Flowkey

A Flowkey komplett kurzusokkal tanítja a kezdő, illetve haladó zongoristákat. A Yousician Piano-hoz hasonlóan ez az app is rendelkezik a zongorajáték ellenőrzéséhez szükséges programokkal és ha a felhasználó egy-egy nehezebb dalt, zenét játszik valamelyik kurzus során, akkor jobban rákoncentrál a problémásabb részekre. A Flowkey zenekönyvtárában minden zenei műfajból választhatók zenék és a könyvtár folyamatos frissítése miatt az újabb dalok is elérhetők a tanuló zenészek számára.

A Flowkey-nél is meg kell jegyezni, hogy az oktató kurzusok eléréséhez célszerű a Prémium verzió megvásárlására (van demo változata is, de az ingyenes app-ban mindössze 8 dal érhető el).

2. Piano Academy:

A Piano Academy a Yokee™ kimagasló teljesítményének köszönhetően a fent felsorolt programok tulajdonságai mellett más, erősebb fejlesztésekkel is rendelkezik. Egy szép, letisztult dizájnnal, minőségi oktatóvideókkal és rengeteg kottával csábítja magához a felhasználókat.

Az alapoktól kezdve, egyedi leckékkel emeli a tanulni vágyókat haladó szintre. A legtöbb korosztály számára megfelelő, így akár kisiskolások is használhatják.

Az egyedi animációs oktatóvideókból és a kifogástalan dizájnból sejteni lehet, hogy messze nincsenek ingyen, de belegondolva a program előnyeibe, megéri belefektetni.

1. Simply Piano

A Joy Tunes által készített Simply Piano a Piano Academy továbbfejlesztett változata. A program egyszerű, átlátható, és a dizájnja is tökéletes. Pontosan 25 kurzus áll rendelkezésre (ezeket folyamatosan bővítik) és több száz dalt tanulhatunk meg felhasználóként.

Minél tovább haladunk a kurzusokban, annál több kottával ajándékoznak meg minket a program készítői, amiket ki is nyomtathatunk. Alkalmanként különböző „challenge-eket” is felállítanak, amik szintén kottaszerzési lehetőségként szolgálnak.

Szintén a kurzusok mellett napi szinten változó gyakorló feladatokat is játszhatunk az appnak köszönhetően. A Simply Piano-nak világszerte több millió felhasználója van és első helyen áll az App Store oktatóprogramjai között.

A többi applikációval ellentétben, sajnos, igencsak komoly összegeket kérnek a program készítői, így tényleg csak annak érdemes belevágnia a tanulásba, aki kellően kitartó hozzá.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved