A karantén idején megépített LEGO alkotásokat egy 4 méter átmérőjű földgömbbé alakították


kidsnews (127éves) - 11 hónapja

A LEGO Csoport 2020-as felmérése alapján a gyerekek 95 százaléka több időt szeretne együtt játszani a családjával. A megkérdezett szülők pedig arra a következtetésre jutottak, hogy a közös játék a világjárvány idején kulcsszerepet töltött be nem csak a gyerekek lekötésében, de az egész család szórakoztatásában. 94%-uk szerint a közös játék egyaránt segíti a gyerekek kreativitásának, valamint stressztűrő képességének fejlődését, amelyek meghatározóak ahhoz, hogy a jövőben sikeresek legyenek.  Európában megérkezett a betegség második hulláma, így a világ történései egy időre lelassulnak ismét, ez azonban nem szabhat gátat a gyerekek kreativitásának.

Ezt a végtelen képzelőerőt és gyermeki zsenialitást a LEGO Csoport most egy lenyűgöző, 4 méter átmérőjű földgömb installációval ünnepli, amely a dániai Billund városában, a LEGO House-ban tekinthető meg.

A több mint 350 000 LEGO® kockából és különféle elemből álló glóbuszt – amelyet a világ minden tájáról beérkező művek a remény és a pozitív gondolkodás vidám szimbólumává tettek – 2700 órán át építették. Az installáció létrehozásával a LEGO Csoport lehetőséget teremtett arra, hogy a gyerekek szemén keresztül láthassuk a világot.

Az alkotásokat öt kategóriába sorolták: természet, járművek, képzeletbeli teremtmények, tárgyak és helyszínek. A művek között megtalálható:

Remény farm – fenntarthatóan működő farm terményekkel, patakkal és egy soha el nem tűnő, pozitivitást sugárzó szivárvánnyal.

Mobil kukorica árus – egy kis vitamin mindig jól jöhet. Ez a mozgó zöldséges azonnali répa és kukorica kiszállítást biztosít a gyerekek számára.

Varázslatos Bagolyegyszarvú – egy rejtélyes, kék szarvú lény… Ki tudja, miféle mágikus erővel bír?

Álom lombkórház – vidámságot visz az ott ápolt gyerekek életébe. A fa legfelső ágán még egy fánkbár is helyet kapott.

Még nem késő, hogy Te is bekapcsolódj a családoddal, és elküldd saját alkotásotokat a LEGO glóbusz digitális verziójához a lego.com/rebuild-the-world weboldalon keresztül.

Az oldalon arra is lehetőség van, hogy egyes alkotások történetével közelebbről is megismerkedjetek, és vicces részleteket tudjatok meg a gyerekek kreatív gondolkodásáról.

Julia Goldin, a LEGO Csoport marketingvezetője szerint

„a LEGO játékrendszer mindig is a játékos önkifejezés eszköze volt, ami előhívja a gyerekek végtelen kreativitását és folyamatos építésre, szétszedésre és újraépítésre inspirálja őket. Elmondhatatlanul örülünk annak, hogy milyen pozitív hatással van a LEGO építés nem csupán a gyerekek kreativitására, de a családok jóllétére is. Reméljük, hogy a karantén ideje alatt megépített alkotások másokat is ugyanúgy megihletnek, mint minket.”

Libor Udržal, a LEGO modellépítő specialistája – aki részt vett a földgömb installáció megépítésében – elmondta, hogy számára ez a projekt azért volt különleges, mert igazán jól megragadta a LEGO játék varázsának lényegét:

„Inspiráló volt megalkotni a gyerekek műalkotásait és olvasni a különféle gondolatmeneteikről az építményeikkel kapcsolatban. 20 éve dolgozom modellépítőként, és még mindig tudok újat tanulni, hiszen a gyerekek kreativitása határtalan.”

Az installáció november 6-áig tekinthető meg a billundi LEGO House-ban.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is2017 Kidsnews | All rights reserved