Répatorta, itt egy tuti recept


kidsnews (127éves) - 4 napja

Bármilyen rusnyának is indul ez a recept, hidd el, a végeredmény nagyon finom lesz. Ha az elmúlt hetekben nem edzettél karra, célszerű lehet egy robotgépet előpecázni, aminek a segítségével első lépésként egy méretes keverőtálban 30 dkg barna cukrot (ha lehet, egy melaszosabb fajtát válassz) és két deci étolajat jó alaposan kikeverünk.

Kell bele még egy késhegynyi só, 1 kiskanál őrölt fahéj és egy csomag vaníliás cukor, és keverés közben egyesével  beledolgozunk 4 egész tojást is.

Ha már nem serceg nagyon benne a cukor, hozzáadunk 28 dkg lisztet, amibe előtte belekevertünk egy csomag sütőport. Innentől a robotgépet lecserélhetjük egy keverőkanálra, mert most nagyobb darabok jönnek: 10 dkg aprított mandulát vagy diót és 5 deka mazsolát adunk még a masszához majd utána 40 dkg reszelt sárgarépát is keverünk bele.

Tudom eddig nem túl bizalomgerjesztő, ahogy kinéz, de hidd el, sütés után egészen másképp fog festeni.

Ehhez egy tortaformát vagy tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával kiszórjuk, majd belezúdítjuk az masszát, és innentől már csak türelemre van szükség, mert nagyon fontos, hogy lassú tűzön jó sokáig süssük, hogy a közepe ne maradjon nyers.

Mivel a tészta maga is barna, így nehéz megállapítani, mikor jó, de körülbelül 50 perc kell neki a 175 fokos sütőben (azért érdemes néha ránézni, meg ne égjen). Ha késznek ítéljük, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni egy konyharuha alatt.

Eközben robotgéppel (vagy sportosabbak habverővel) elkészíthetjük a mázat: 10 dkg natúr krémsajt (pl.mascarpone) 12 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor és 5 dkg vaj kikeverésével.

A kihűlt tortát bevonjuk ezzel a mázzal, szépen elegyengetjük, és egész fahéjrúddal, csillagánizzsal, kávészemekkel vagy gyakorlatilag bármilyen nekünk tetsző díszítéssel dekoráljuk.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is



2017 Kidsnews | All rights reserved