Tisztes helytállással kezdte a Fradi a BL csoportkörét


Naan (16éves) - 4 hete

Kedden megkezdte a Ferencváros labdarúgó csapata nemzetközi szereplését. A Bajnokok Ligája G-csoportjának második mérkőzésén a katalán sztárcsapat FC Barcelona volt az ellenfél a Camp Nou-ban. Természetesen az esélytelenek nyugalmával vágott neki a magyar csapat a találkozónak, már a pontszerzéshez is kisebb csodára lett volna szükség Lionel Messiék ellen.

A meccset ehhez képest kifejezetten biztatóan kezdték Szerhij Rebrov fiai, habár néha megfigyelhetőek voltak a megilletődöttség jelei. A 10. percben meg is szerezhették volna a vezetést a zöld-fehérek, Tokmac nagyon szépen kicselezte a Barca középhátvéd-párosát és a kapu jobb felső sarkába bombázott, de mint később kiderült, tette mindezt egy leshelyzet után. A 17. percben villantak először a hazaiak, Ansu Fati lövését Dibusznak kellett bravúrral hárítania, valamint Kovacevic is besegített a kapu előtt.

Nem sokkal később egy ígéretes magyar támadás után megint meglehetett volna a vezetés, Isael lövése viszont akkora kapufával végződött, hogy csoda, hogy nem törte ketté a felsőlécet.

Ezután Messi is beköszönt egy kapufával, viszont a 27. percben már meg is szerezte csapata első gólját: Kovacevic szabálytalansága után magabiztosan értékesítette a megítélt tizenegyest. Dibusz gyönyörű védésekkel tartotta életben az FTC reményeit, a félidőt mégsem úszták meg 1 góllal, a 42. percben Frenkie De Jong gyönyörű passza után a mindössze 17 éves Ansu Fati duplázta meg a katalánok előnyét.

A második játékrészben elkezdtek mutatkozni a fáradtság jelei a Ferencváros játékosain, Coutinho góljával már 3-0 volt az eredmény, ekkor viszont jött az, amire minden magyar drukker várt. Tokmac újból szépen helyzetbe hozta magát a hazaiak tizenhatosán belül, Gerard Pique pedig csak szabálytalanság árán tudta megállítani, ez pedig egy piros lapot ért neki. Az esetért járó büntetőt Ihor Haratyin váltotta gólra, ezzel megszerezve a csapat 25 év után első gólját a Bajnokok Ligájában. Az emberhátrány azonban nem zavarta meg a gránátvörös-kékeket, az utolsó 10 percben Pedri és Dembélé is betaláltak, ezzel beállítva az 5-1-es végeredményt.

Aki nem látta a mérkőzést és csak a végeredményt nézi, azt gondolhatja, hogy klasszisokkal jobb volt az 5-szörös BL győztes egyesület.

Az optimistább drukkerek viszont tisztában voltak azzal, hogy a katalánok ellen mutatott kitartó játék a Dinamo Kijev ellen hazai pályán a pontszerzésre is elég lehet.

A csoport utolsó helyéről, de reményekkel telve vágtak neki a budapestiek a Szerhij Rebrov volt csapata, a Dinamo Kijev elleni első itthoni mérkőzésnek.

Bátran kezdték a meccset a hazaiak, próbálták kezükbe venni az irányítást az első perctől kezdve, de a kisebb hibák becsúszásának köszönhetően az ukrán gól egyre valószínűbbnek tűnt. A 28. percben Haratyin kezezett a tizenhatoson belül, Tsygankov pedig megszerezte a vendégek vezetését a megítélt tizenegyesből. Nem kenődött el a magyar bajnok, emelt fővel futballoztak tovább, de a szünet előtt még egy találattal messzebb sodródtak az első idei Bajnokok Ligája pontjuktól: egy szép indítás után Buyalskyy adta be a labdát Dibusz kapuja elé, Lovrencsics felszabadító becsúszása viszont olyan szerencsétlenül sikerült, hogy a labda pont De Penára, róla pedig a gólvonal mögé pattant, aki ezzel megduplázta a kék-fehérben játszóak előnyét.

Kissé csalódottan vonulhatott az FTC az öltözőbe, Szerhij Rebrov vezetőedző viszont most is megmutatta, hogy miért tartják őt a leginkább felelősnek a csapat meggyőző teljesítményéért. Mintha kicserélték volna a Fradit, úgy tértek vissza a pályára, a csereként beállók pedig tovább dobtak a teljesítményen. Az 59. percben először Tokmac Nguen szépített egy nagyon szépen helyezett középmagas lövéssel, a találkozó rendes játékidejének utolsó percében pedig a csereként beálló Laiduni-Boli páros hozták össze a döntetlent érő találatot. Az utolsó pillanatban akár a fordítás is meglehetett volna, Zubkov távoli próbálkozása viszont a kapu fölé szállt.

Ezzel a döntetlennel így a csoport harmadik helyén állnak a zöld-fehérek két meccs után a Dinamo Kijevvel holtversenyben, a Barcelona 0-2-es győzelmének köszönhetően pedig vezeti a csoportot a Juventus előtt. Folytatás november 4-én az olasz bajnok ellen!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is2017 Kidsnews | All rights reserved