További üvegházhatású gáz kibocsátás csökkentést javasol az EU


Kovács Barna (18éves) - 2 hete

Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, az uniós parlament európai klímarendeletet megvitató keddi plenáris ülésén elmondta, hogy az Európai bizottság 2030-ig az üvegházhatású gázok kibocsátásának 55 százalékos csökkentését javasolja az 1990-es adatokhoz képest.

A fent említett javaslat lehet a 2050-re kitűzött európai klímasemlegesség következő mérföldköve. Mint ismert, az Európai zöld megállapodás lényege, hogy 2050-re elérjék, hogy Európa legyen az első, teljesen klímasemleges kontinens.

A 2019-ben előterjesztett megállapodás sikeréhez minden gazdasági ágazatnak cselekednie kell, környezetbarát technológiákba kell beruházni, tisztább közlekedési formákat kell bevezetni, szénteleníteni kell az energiaágazatot, biztosítani kell az épületek energiahatékonyságát, javítani kell világszinten a környezetvédelmi szabályokat.

Az EU legalább 100 milliárd eurót fog mozgósítani a 2021–2027-es időszakban a leginkább érintett régiók megsegítésére.

Frans Timmermans kijelentette, hogy a célhoz kapcsolódó uniós jogszabályoknak kötelezővé kell válnia minden tagállam számára, még ha ez komoly kihívásokat is jelent. Hozzátette: az éghajlatváltozással tagállami szinten nem lehet mit kezdeni, csakis a globális megközelítés lehet hatékony, valamint minden ágazatnak és állampolgárnak áldozatokat kell vállalnia.

A klímaváltozás és a fenntarthatóság a fő témája a TEDxDanubia Countdown online konferenciának, amelyre 2020. október 15-én kerül sor.

A bárki által ingyenesen elérhető esemény egy globális TED-kezdeményezés része. A háromórásra tervezett programban 11 nemzetközileg ismert előadót nézhetünk meg, köztük nem csupán a fenntarthatóság kérdéskörében jártas szakembereket, hanem olyan nagy befolyással bíró közéleti személyiségeket is, mint Antonio Guterres ENSZ főtitkár, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Johan Rockström, a potsdami Klímakutató Intézet igazgatója, vagy Vilmos herceg.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Európai Bizottság

2017 Kidsnews | All rights reserved