El sem hiszem, de van képregényélet a MARVEL és DC univerzumain túl


Eboss Boss (13éves) - 2 hónapja

A koronavírus jelenléte óta egyre szűkebb lehetőségek között mozgunk, így a jól megszokott Star Wars, DC és Marvel univerzum szalagon gyártott filmjeiről is le kellett mondanunk egy jó időre. Pedig az újabb részek mindig pezsgést vittek a képregények, és könyvek piacára is, a mellett, hogy vagy új témákkal gazdagították a beszélgetéseinket. A műfaj rajongóinak mostanra nem csak a szobájuk 4 falával kellett ismét megelégedni, hanem a megszokott ingergazdag comic-con élet immáron egy éve tartó szűkülésével is, amelyet egyetlen módon lehet ellensúlyozni, hogy hajlandó vagy kilépni a komfort zónádból és újdonságokkal megismerkedni.

Ezért amikor a főszerkesztőnk feldobta a lehetőséget, hogy megnézhetném Stan Sakai szamuráj nyulát, Miyamoto Usagi-t örömmel álltam kötélnek, bár voltak bennem fenntartások egy szamurájnyúllal szemben.

A képregény szereplői akárcsak a Kung Fu Pandában emberi tulajdonságokkal rendelkező állatok, csak itt a lelkes, nagydarab és Po szórakoztató kalandjai helyett sokkal inkább komoly merítést kapunk a 17.századi japán kultúrából.

Kacuicsi Mester mogorva, zárkózott karaktere mindig formálja a Usagi jellemét a helyes, a jó, az erkölcsösség irányába, hogy Usagi egyre inkább meg tudjon felelni

a Szamurájokat jellemző kérlelhetetlen, sokszor kegyetlen világának. Ahol a nagyhatalmú, a kardokkal bámulatosan jól bánó harcosok, bármikor készek voltak meghalni, ha az uruk vagy a Szamuráj becsület úgy kívánta, miközben élet halál felett rendelkeztek Japán történetének különös korszakában. Ennek ellenére Usagi képes vicces maradni a szívszorító és elgondolkodtató részek mellett.

A most 21 részből álló képregénykönyv sorozatot leginkább azoknak ajánlanám jó szívvel, akiket a jó és a rossz örök harca mellett lenyűgöz a távoli Japán különös történelmi időszaka.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.

Támogatott tartalom


2017 Kidsnews | All rights reserved