Elveszi-e a tanárok munkáját a mesterséges intelligencia?


kidsnews (127éves) - 2 hónapja

Milyen hatást gyakorol a mesterséges intelligencia a köznevelésre és a felsőoktatásra? Mihez kezd az iskola a természetes intelligenciával, és mihez kezd a mesterséges intelligencia az iskolával? Milyen területeken segítheti az MI az oktatást? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ workshopjában Dr. Bokor Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa és kutatócsoportja az idei Kutatók Éjszakáján.

A mesterséges intelligencia már jelen van a számítástechnika, a sakk, a közúti vezetés, a nyelvi fordítás és a befektetések világában, de az oktatás területén sem idegen fogalom.

Dr. Bokor Tamás szerint ez nemhogy a küszöbön van, de félig-meddig már ránk is rúgta az ajtót többek között okos tanterem, digitális oktatás, illetve home schooling formájában.

A programban zajló kvíz és az azt követő beszélgetés ezért a gépi intelligencia és az iskolarendszer közötti kölcsönhatásra összpontosít.

A Corvinus Egyetem által szervezett workshop olyan kérdéseket is megválaszol, mint hogy milyen feladatoktól mentesítheti az MI az oktatásban résztvevőket, illetve hogyan járulhat hozzá a gépi intelligencia az oktatás minőségének növeléséhez. Emellett konkrét példák is előkerülnek az MI jelenlétére az oktatásban.

A Budapesti Corvinus Egyetem sok más izgalmas és aktuális témával készül az idei Kutatók Éjszakájára.

Az intézmény által szervezett előadásokon többek között szó lesz még a járványkezelésről, a kiégésről, az önvezető autókról, az e-sportról, a színház és a politika viszonyáról, de virtuális kirándulásokon és filmvetítéseken is részt vehetnek az érdeklődők.

Az eseménysorozaton a részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a rendezvény hivatalos oldalán, a kutatokejszakaja.hu-n lehet.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Budapesti Corvinus Egyetem, Kutatók Éjszakája

2017 Kidsnews | All rights reserved