Ezzel a KONCcal bármikor megdobhatnak


Eboss Boss (13éves) - 2 hete

Korosztályunk nagyrésze nem rajong a könyvekért, és egy magamfajta könyvfaló igazi outsider tud lenni egy tizenéves közösségben azzal, hogy nagymennyiségben falja a könyveket. Az átmenetet a könyvmolyok és nem olvasók között a képregények világa jelenti, annak ellenére, hogy a legtöbb szülő nem ismerte még fel az irodalom és a képzőművészet sajátos keverékéből született műfaj előnyeit.

Legtöbben a nagy kiadók nagy univerzumainak világába merülünk el, amivel nincs baj, de ahogy minden művészeti ágban itt is érdemes a kisebb kiadók háza táján szétnézni.

Nekem a Vadvirágok kiadó jóvoltából a Jeff Smith által életre hívott Konc sorozat első két kötetével sikerül bővíteni az érdeklődésemet és nem bántam meg.

A 11 Harvey-díj és 10 Eisner-díj nyertes sorozat Legjobb író-rajzoló és a Legjobb humoros kiadvány díj elnyerését akkor érti meg az olvasó, amikor a kezébe veszi a képregénykönyveket.

A történetet spoilerezése nélkül nehéz elmesélni, de legyen elég annyi, hogy kezdetben belecsöppensz az események közepébe, és a szálakat csak a sztori előrehaladtával tudod kibogozni, amit nem tartok szerencsésnek mivel, nem tudom, mikor játszódik, hogy kik a szereplők és mik azok az események, amelyek odavezettek, ahol vagyok.

Ennek ellenére nagyon jókat lehet röhögni rajta és kifejezetten szórakoztató olvasni, a ködös reggeleken, vagy a vírus helyzet miatt ismét szobáinkba szorulva. Szerencsére nem kell sokat várnunk a Konc folytatására sem 😊

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved