„Inkább kérdezd a farkast, hogy támogatja-e a farkasvadászatot” – kamaszmonológokat olvastam


Eboss Boss (13éves) - 2 hete

Felmerült már benned, hogy mit kellene kérned a konfirmációdra? Mondjuk ehhez először tudnunk kellene mi a fene az a konfirmáció?! Segítek, hogy nektek ne kelljen már megnézni, „a konfirmáció a keresztény kultúrkörben egy személyes döntés Krisztus mellett, amelyet egy ünnep kísér” áll a Wikipedia szócikkében. Szóval felmerült már benned, hogy mit kérnél egy ilyen ünnepi alkalomra? Talán „szőrt a heréidre”? És azon elgondolkodtál már milyen az, amikor az izzadságszagú tornateremből misztikus fényekkel átváltoztatott sulibuliban beégeted magad?

Lássuk be, ezek a gondolatok bármelyik tizenéves fejében megfordulnak, még ha nem is ilyen nyers formában. Számomra kicsit furcsa módon néhány kamasz ezeket a legbensőségesebb titkait árulta el: A szívem egy bezárt bódé – Kamaszmonológok szerzőjének, aki a gondolatokból humoros, és sok helyen ironikus, önironikus hangnemben összefűzőt egyperceseket írt belőlük.

Ami számomra igazán vonzó volt a könyvben, hogy sok bizonytalansággal járó kamasz világomba humorral fűszerezve kaptam visszajelzést kortársaim gondolatairól, vicces karikatúrákkal illusztrálva, amelyek a legdurvább röpdolgozatos nap után is képesek voltak feloldani a napi stresszt, főleg amikor az ember másra se vágyik csak egy könyvre és egy meleg fürdőre. 

LINN SKÅBER: A SZÍVEM EGY BEZÁRT BÓDÉ (részlet)

 A könyv egyetlen hibája, hogy nagyon rövid az elvárásaimhoz képest, de ettől a kis problémától eltekintve ajánlom (majdnem) minden korosztálynak, mert vicces köntösébe bújtatva érdekes gondolatokat fogalmaz meg a kamaszlét nehézségeiről.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on isForrás:

Támogatott tartalom

2017 Kidsnews | All rights reserved