Könyvajánló- Herczeg Szonja: Képzeletbeli ház


Safagi (20éves) - 1 éve

Herczeg Szonja legújabb könyve a Scolar kiadó által jutott el hozzám. Támogatom a magyar kortárs irodalmat, főleg a fiatal írók tollából kifolyt műveket, mert a legtöbben nyersen és korunkhoz hűen közelítenek meg társadalmi problémákat.

Mi lenne, ha az alapján látnának el valakit a kórházban, hány követője van Instagramon? Vagy ha a szülőt sújtanának börtönbüntetéssel kiskorú gyereke helyett? Mi történik, ha egy életunt középkorú nő hírnévre tör, de az addigi élete miatti feszültség pont a legszebb napján robban ki belőle?

Etelka egy gangos ház őrszeme, mindenkiről mindent tud, és a lakók is azt hiszik, ismerik Etelkát. Vagy mégsem? Mi az igazság, és egyáltalán mi történik a Képzeletbeli házban? Lehet, az olvasó sem tudja majd eldönteni.

Herczeg Szonja a tőle megszokott éleslátással, iróniával és érzékenységgel járja körül a megbomlott emberi kapcsolatokat, az önostorozó lélek szorongásait és az elme (vagy a valóság?) tébolyult világát.

Herceg Szonja: Képzeletbeli ház RÉSZLET:

Herczeg könyvében nem egy összefüggő történetet olvashatunk, hanem néhány oldalas elbeszéléseket. Rövid novellákból áll össze a kötet, nincsenek állandó szereplők, csak Etelka és a pogácsái járnak házról-házra a történetben, ez a szál köti össze a szomszédságot. Egy képzeletbeli ház lakóinak életébe tekinthetünk be, akik különféle problémákkal küzdenek.

Néhol szürreális, hihetetlen dilemmákat tár fel az írónő, elgondolkodtatva engem is: Vajon ez tényleg megtörténhet? Ilyen létezhet? A rövid történetek tükröt állítanak a romlott társadalmunk hibáinak felismerésére. Kifejezetten tetszett, hogy az irónia eszközeivel és nyers nyelviséggel dolgozott Herczeg Szonja, így könnyebben fogyasztható a kötet az olvasók számára.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is

Támogatott tartalom


2017 Kidsnews | All rights reserved