Miért a Bosszúállók nyernének az Igazság ligája ellen?


Eboss Boss (14éves) - 11 hónapja

Amikor leültem megírni ezt a cikket, tisztában voltam vele, hogy generációnk egyik megosztó témájába nyúlok bele, és bőven akadnak majd kortársaim akik velem ellentétes véleményen lesznek, vannak. De mielőtt a DC pártiak klaviatúrát ragadnak és „leüvöltenék” a fejemet a kommentszekcióban olyan sértésekkel, mint a “tanulatlan vizeskanna” vagy a “flancos Marvel fan”  talán érdemes végig olvasniuk a cikkben taglalt érveket és tényeket, amelyekkel szemben persze lehet ellenvéleményt is megfogalmazni.

Vasember

DC és Marvel csapatnak is megvan a maga milliárdosa, így elsőre úgy tűnhet, mintha kiegyenlített lenne a mérkőzés a két univerzum között, de Vasember egy szupererős páncélt épített, amely egy totális háború teljes fegyverarzenálját magába foglalja. Ezzel szemben Batman fegyverzete nagyrészt szúró vágó eszközökből, kötelekből épül fel és a saját harctechnikáján alapul.

Vízió

Abban egyetérthetünk, hogy majdnem egyenlő a két univerzum hősei közül Víziónak és Supermannek az ereje, de Vízió robotikus. Vagyis Ultron saját testének tervezete, ha ez nem lenne elég elméje része a mesterséges intelligencia, amellyel minden információ elérhető számára, azonnal. Elméletben tehát könnyedén manipulálhatná Supermant.

Skarlát boszorkány

Skarlát boszorkány elméjének még a MI  (mesterséges intelligencia) és Vizió sem tud ellenállni, tehát mágiája segítségével könnyedén manipulálhatná Supermant, ahogy azt tette a Bosszúállokkal, az Ultron korában.

Stratégia improvizáció helyett

Az tény, hogy az Igazság Ligája hihetetlen erős, mégis egy valamiben hiányt szenvednek, és az a stratégia. Tervek készítése helyett legtöbb esetben improvizálnak, amely kiszámíthatóság szempontjából ugyan jó, de véleményem szerint nem ér fel egy átgondolt és jól kivitelezett akcióval. A Bosszúállók ebben hihetetlen erősek, Fekete Özvegytől Amerika kapitányig mind nagyon jó stratégák. Pillanatok alatt felállítanának csapdákat, amelybe a liga feltételezésem szerint vakon belesétálna.

Politika és támogatottság

A jelen és a jövő sem elképzelhető társadalmi támogatottság és politikai befolyás nélkül (lásd Hihetetlen család). Ebben összemérhetetlenül jobbak a Bosszúállók, akiknek sikerült a legtöbb országot és kormányát az oldalukra állítani. Ellentétben a Ligával, akinek pozitív céljai ismeretlenek a hétköznapi emberek számára, ezért természetes bizalmatlanság övezi a karaktereket, a Bosszúállók komoly előnyben vannak ezáltal.

Mikro szuperhős

Hangya az első időben még nem játszott stratégiai szerepet a Marvel Univerzumban sem, de gondoljunk csak bele, hogy az a lehetőség, amit a Bosszúállok Végjátékában is kihasználtak Vasemberrel közös akciójukban, megtörténhet számtalanszor, például egyszerűen belemászik Batman fegyvereibe és simán lekapcsolná őket, mivel Batman erre nem készítette fel a saját fegyvereit.

Thor és Hulk.

Hétköznapi halandóként Superman adottságai is isteni eredetűnek tűnnek, ennek ellenére a karakter tényszerűén csak egy űrlény, aki embernek néz ki. Thor azonban egy igazi isten, aki mágikus kalapáccsal harcol miközben „viharos képességeivel csapkod”. 😊

Hulk képessége mindannyiunk számára ismert, minél dühösebb, annál erősebb és ezzel meg is pecsételődne egy képzeletbeli összecsapásban Superman sorsa, mert a lézerezéssel tuti alaposan begurítaná Hulkot. Ha azt hitted, hogy a Superman Zod ellen kemény csata volt , akkor a Hulk vs. Superman összecsapás országokat zúzna össze véleményem szerint.

Tapasztalat

Tizenévesként az ember hajlamos a tapasztaltot alábecsülni és a tehetséget és az adottságokat figyelembe venni, de nem mehetünk el szó nélkül a mellett, hogy a Marvel legidősebb tagja mintegy 1500 éve folytatja harcát Istenek, Bolygók és világegyetem méretű gonoszokkal szemben. Ezzel ellentétben Superman pelenkásként érkezett a Földre és magának kell zsenge kora és ereje ellenére mindent megtanulnia, ahogy az Igazság  Ligájának a legtöbb tagja kivéve persze Wonder Woman, de a hölgyek koráról nem illik beszélni így ugorjunk Batmanre, aki élet és tapasztalat szempontjából is abszolút ember, vagyis összemérhetetlen egy Istennel.

Ezek után már csak egy kérésem lenne, ellenvélemények jöhetnek, de a lincselésemet mellőzétek a kommentszekcióban. 😊

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is2017 Kidsnews | All rights reserved