November 12. – két év Stan Lee nélkül


kidsnews (127éves) - 3 hete

Stan Lee, a hollywoodi Hírességek sétányának csillaga két éve nincs közöttünk. Az ikon, aki Jack Kirby-vel közösen megalkotta a Marvel Univerzum Fantasztikus négyesét, majd a sikerein felbuzdulva Vasembert, az X-Ment, Pókembert, Hulkot, Thort,  és a Bosszú Angyalait amelyek zászlaja alatt visszatérhettek olyan, korábbi sztárok is, mint Amerika Kapitány vagy Namor, a Torpedó.  Amellett, hogy Stan Lee tette le a napjainkra a globális tömegkultúra óriáscégévé növekedett Marvel alapjait, írt a DC Comics-nak (Just Imagine-sorozat), és létrehozott televíziós sorozatokat (Stan Lee’s Superhumans) és működtetett saját YouTube (Stan’s Rants) csatornát is.

Stan Lee egész életében hangoztatta, hogy magabiztosságát és ennek is köszönhető sikereit a biztos családi háttér, és legfőképpen szerető édesanyja tette lehetővé, aki gyerekkorában lehetővé tette, hogy könyvmolyként falhassa Mark Twaint, Sir Arthur Conan Doyle-t, Jules Verne-t és HG Wells-t, és támogatta őt fantázia világának fejlesztésében.

 „Valószínűleg abból kaptam az önbizalmamat, hogy anya azt gondolta, hogy minden, amit tettem, zseniális volt.” – írta több helyen is Stan Lee.

A képregények iránti vonzalom egyébként családi vonás lehetett náluk, ugyanis az Iron Man, Thor és Ant-Man szuperhősök társszerzőjeként ismert Larry Lieber valójában Stan Lee öcsikéje aki az Amazing Spider-Man szindikált újságszalag művésze is volt egyúttal. Stan 1939-ben, pályakezdőként a nagybátyja, Martin Goodman segítségével került a Timely Comics irodai asszisztensi állásába, ahol együtt dolgozott Joe Simon és Jack Kirby képregény alkotó legendákkal.

Stanley Martin Lieber tőlük kapta meg két évnyi „kávé és szendvics beszerzés” után a nagy lehetőséget, hogy 1941-ben írjon egy részt az Amerika Kapitányba. Ekkor még nem gondolta, hogy ez lesz a kiugrási lehetőség, és írói sikerekről álmodozott, ezért Stan Lee álnéven jegyezte első alkotásait. .

“Akkor úgy láttam, hogy az emberek nem tartják tiszteletben a képregényt, alacsonyabb rangúnak tartják mint a könyveket. Jobban mondva a legtöbb szülő nem akarta, hogy gyermekeik képregényeket olvassanak. Úgy gondoltam, most elvégzem a munkámat, de egyszer majd megírom a Nagy Amerikai Regényt, és nem tehetem tönkre a lehetőségeim azzal, hogy nevemet elhasználom előtte, így aztán Stan Lee lettem. “

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is2017 Kidsnews | All rights reserved