November 22. – a Pixar bemutatja az első számítógéppel alkotott egész estés filmet


kidsnews (127éves) - 2 hete

25 éve ezen a napon mutatták be az Egyesült Államokban és Kanadában a Toy Storycímű amerikai számítógép-animációs filmet a Pixar Animation Studios készítésében és a Walt Disney Pictures forgalmazásában. A mozi az év legnagyobb bevételt hozó bemutatója lett az USA-ban és világviszonylatban is az előkelő 2. helyet szerezte meg. John Lasseter, a rendező különdíjban részesült az 1996-os Oscar-gálán.  

Az IMDB közönsége által 8,3 csillaggal értékelt és a Rottentomatoes-on 100%-on álló filmet 25 évvel ezelőtt is hihetetlenül pozitív kritika fogadta, és mai napig a legjobb kritikákat kapott filmek listáján a 7. helyen helyezkedik el. A szakemberek elismerését a technológia újszerűsége mellett leginkább az vívta ki, hogy képes több generációnak is mondanivalóval szolgálni. 2003-ban az Online Filmkritikusok társasága minden idők legnagyszerűbb animációs filmjének választotta.

Néhány érdekes tény a film kapcsán:

 A Toy Story 30 millió dollárból készült, 110 animátor közreműködésével.

Woodyhoz összesen 723 animációs változatra volt szükség, amiből 212 arc- és 58 szájmozdulat volt.

A film összesen 114 240 képkockányi animációból áll, amelyek létrehozása egyenként 2-15 munkaórát, és összesen 800 ezer gépi munkaórát vett igénybe.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.

Támogatott tartalom


Forrás:

varazslatosmesefilmek.blog.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved