VERSENY: Irány az űr!


kidsnews (127éves) - 1 éve

Mától háromfordulós űrkutatási csapatverseny indul magyarországi és a határon túli középiskolások számára, nagy nyereményekkel. Irány az űr! Irány Noordwijk! A Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) által meghirdetett tanulmányi verseny első online fordulójára 2020. november 9-től lehet nevezni, a forduló egy hónap múlva, december 8-án zárul. Ezt követi majd még egy online forduló februárban, és a legjobbak 2021 májusában már személyesen mérik össze a világűrrel kapcsolatos tudásukat Budapesten.

A versennyel azt szeretnék megmutatni a szervezők, hogy az űrkutatás, űrtevékenység minden reál – mai divatos rövidítéssel: STEM – tárgy tanításához alkalmazható hasznos, élő ismeretanyaggal szolgál, és a fizika mellett a kémiát, biológiát, földrajzot, informatikát is érdekessé lehet tenni az űr témakörével.

A verseny fődíja egy 3+1 fős utazás az az Európai Űrügynökség (ESA) legnagyobb létesítményébe, az Európai Űrtechnológiai Központba (ESTEC), a hollandiai Noordwijkbe.

A második díj belföldi utazás Magyarország egyik legjelentősebb űripari cége, a több űreszközhöz alkatrészeket szállító Admatis Kft. miskolci telephelyére, valamint a Szegedi Tudományegyetem Repülő- és Űrorvosi Tanszékére.

A csapat tagjai egy-egy okosórát is kapnak. A harmadik helyezett nyereménye nagyszabású laborfejlesztés az induló csapat iskolájában. A további értékes nyereményeken felül, minden díjazott diák térítésmentesen vehet részt a MANT 2021. évi nyári Űrtáborában!

A négyfős csapatok – három tanuló és egy felnőtt mentor – nevezését 2020. december 8-án 16 óráig (az első forduló utolsó napjának délutánjáig) várják az esemény honlapján, ahol minden további információ is megtalálható. A csapatversennyel kapcsolatos híreket, érdekességeket az Irány az űr! Facebook-oldalán is érdemes követni.Forrás:

urvilag.hu MK

2017 Kidsnews | All rights reserved