BULI ETIKETT NEM CSAK SZILVESZTERRE


Kermit (17éves) - 10 hónapja

Az iskola már jó ideje legtöbbünknek szünetel, és elég rövidre szabott a bulizási lehetőségek listája is, de talán egy este 8-ig tartó kis kertipartival elbúcsúztathatjuk az óévet, bár megérzésem szerint senki nem bánja majd, ha vége lesz ennek az évnek. A szűkebb, családi barbecue esték, és a nagyobb, téli kerti, utcai ünnepségek látogatásakor érdemes néhány írott vagy íratlan szabályt betartani, ha meghívottak vagyunk. A buli illemtana kapcsán felmerülhetnek kérdések bárkiben, mi ezúttal is Kibédi Varga Katalin etikett szakértő segítségét kértük, hogyan legyünk kulturált vendégek.

Vihetek-e magammal kísérőt a rendezvényre, partyra?

Csak abban az esetben, ha a meghívón ez szerepel.

Meghívtak egy partya, de nagyon nem akarsz menni. Mégis elmész, mert muszáj, de ilyenkor meddig kell maradni?

Egy órát illik maradni mindenképpen.

Általános tudnivalók a járványügyi helyzetről és intézkedésekről: A családi és magán rendezvényeken legfeljebb 10 fő vehet részt. Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lépett életbe november 11-től, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amit igazolni szükséges.  Kijárási tilalom alól kivételt jelent továbbá az egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet. Valamint a kutyasétáltatás is megengedett a lakóhely 500 méteres körzetében. DECEMBER 24-TŐL 2021. JANUÁR 3-IG KÖZTERÜLETEN TILOS SZESZES ITALT FOGYASZTANI!

Nem iszom alkoholt, és néha kényelmetlenül érzem magam emiatt a partykon, amikor itallal kínálnak. Hogyan utasíthatom el? Úgy, hogy ne kezdjenek el győzködni?

Engedd meg, hogy töltsenek egy kis bort vagy pezsgőt, amit nem kell meginni.

Mit illik vinni kerti party-ra a házigazdáknak? Egy illedelmes vendég hoz magával enni- és innivalót is?

Egy illedelmes vendég visz ajándékot a házigazdáknak mindenképpen, italt, csokoládét vagy virágot. Az egy teljesen másik helyzet, amikor a házigazda csak biztosítja a helyet és előre megkéri a meghívottakat, hogy mindenki hozzon valamit: salátát, desszertet, italt stb..

Mit érdemes felvenni egy téli kertipartira?

Meleg ruhát, sapkát, kesztyűt és csizmát!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved