Csodatévők


Csata Emma (16éves) - 8 hónapja

Munka. E szó hallatán vegyes érzések kavaroghatnak mindenkiben. Egy kisebb vagy nagyobb halomnyi felelősség, elvárások és sok teendő. Mi lenne ha azt mondanánk: a mennyország is csak egy munkahely, az angyalok csak unott munkások, és Isten csak egy cégvezető, aki felettébb unatkozik ebben a pozícióban? Érdekes összképet kapnánk, mely rengeteg kérdést vetne fel.

Az HBO-n bukkantam a sorozatra, mely a Csodatévők nevet viseli, és a korábban leírt világot eleveníti meg. Ahogy a rövid ajánlóban is olvashatjuk:

„A mennyország is csak egy munkahely. A cégvezető Isten, akit a hobbiján kívül semmi sem érdekel. Amikor el akarja pusztítani a földet, az angyal Craigre és követőjére vár a feladat, hogy megmentsék az emberiséget.”

A sorozat alapötlete, miszerint egy általunk idealizált teret ilyen „hétköznapi” köntösbe öltöztet elég abszurdnak tűnhet. De fontos meglátni a párhuzamokat.

Ahogy a filmben egy-egy tornádó vagy rossz helyre küldött árvíz emberi életek sokaságába kerül úgy a mi hétköznapi, talán jelentéktelennek tűnő döntéseinknek is megvan a maga következménye.

Emellett a karakterek nagyon szerethetőek: Craig a félénk de jó akaró segítő, és Eliza a buzgó kissé kapkodó személyiségével, remek párost alkot. Míg Isten és barátja/jobbkeze, Sanjay szintén jól megférnek egymás mellett. Isten reményvesztettségét, az emberiségben és a történelemben való csalódottságát remekül ellensúlyozza Sanjay kitartása, még akkor is, amikor a helyzet elég kibírhatatlanra fordul.

Csodatévők, HBO GO

Amellett, hogy igen humoros és ironikus, furcsaságai ellenére is, nagyon jó kikapcsolódás lehet a sorozat szinte bárkinek. Azt hiszem pont az abszurditása adja meg a lényegét, amihez egy kiváló szereplőgárda is becsatlakozik. Tehát ha a munka fogalmát egy kicsit átértékelnénk akkor ez jusson az eszünkbe:

„Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?”

Ronald Reagan

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.

Támogatott tartalom


2017 Kidsnews | All rights reserved